heinose schutters beginnen vol vertrouwen

Het leverde de clubtopscoorder de titel ‘Sallandse Topscorer’ op en de jacht op die titel is dit jaar alweer geopend. Bas heeft dan ook alvast een voorsprong genomen. Hij nam een doelpunt voor zijn rekening.

Over één ding zijn beide heren het eens; Bas Jansen prolongeert zijn titel. “Daar is geen discussie over mogelijk”, zegt Rik. “Bas is veel meer een goalgetter dan ik. Hij staat dieper. Wat ik van Bas vind? Hij is gewoon een geweldige spits. Hij kan goed kappen en draaien en is erg goed in de zestien meter. Bovendien is hij altijd aanspeelbaar en verschrikkelijk sterk. Hij oogt wat iel, maar schijn bedriegt. Ik kan mijn eerste duel met Bas op mijn eerste training bij Heino nog goed herinneren. Ik zag hem aankomen en dacht, daar win ik wel van. Maar uiteindelijk was ik degene die op de grond lag.” Keijzer vergelijkt de spits van Heino zelfs met Zlatan Ibrahimovic. “Als ik bijvoorbeeld kijk naar dat doelpunt van Zlatan tegen NAC Breda. Bas heeft dezelfde fantastische techniek, kan goed kappen en draaien en is net zo sterk aan de bal.”

Jansen speelt al zijn hele leven bij Heino en zegt dat eigenlijk altijd te willen blijven doen. “Ik zit erg goed op mijn plek hier. Ik speel met vrienden en bekenden en we spelen best op een hoog niveau. En daarnaast is het gewoon verschrikkelijk gezellig, maar leveren we ook nog prestatie. Een perfectie mix dus.”

Voor Keijzer ligt dat anders. Hij begon zijn carrière bij S.V. Raalte, ging vervolgens naar Go Ahead Eagles en kwam uiteindelijk terecht bij Rohda Raalte. In 2009 verruilde hij het eerste elftal van de Raaltenaren voor Heino. Achteraf geen verkeerde keuze, want in Heino werd de Raaltenaar een echte smaakmaker die ook nog eens elf keer scoorde. “Ik sta op het middenveld, dus ben eigenlijk meer de aangever. Maar als ik scoor, dan is dat vaak vanuit de tweede lijn. Want mijn afstandschot is mijn kracht.” Daarnaast is de loopactie van Rik volgens Bas erg goed. “Hij is meer het type Jari Litmanen. Hij loopt op het juiste moment.”

Topscorer

Net als vorig seizoen wil Jansen ook dit seizoen weer topscorer van Salland worden. Want de titel Topscorer van Salland speelde vorig seizoen een grote rol in de wedstrijden van Heino. “Normaal neemt Rik de strafschoppen, want hij heeft een veel beter schot. Maar op een gegeven moment mocht ik ze nemen zodat ik meer doelpunten zou maken.” Ook kan Keijzer zich de laatste wedstrijd nog goed herinneren. “Bas had nog twee doelpunten nodig om topscorer te worden. Daarom speelden we de laatste wedstrijd alles op Bas. Hij scoorde in de 87e minuut en de 89e minuut. Met name die laatste was heel erg. Bas schoot namelijk vanuit een enorm moeilijke hoek op goal, terwijl iemand anders er veel beter voor stond en de bal echt had moeten krijgen. Maar gelukkig ging de bal er in.”

Niet alleen Bas was bezig met de titel, ook voor Rik stond er het nodige op het spel. “Vorig jaar had ik de deal met Nick van Tolij dat degene die van ons twee de meeste doelpunten zou maken een kratje bier zou winnen. Hij maakte er vorig jaar dertien, dus heeft hij gewonnen. Dit jaar hebben we weer een nieuwe weddenschap bedacht. Als ik meer dan vijftien doelpunten scoor, dan betaalt hij voor mij een weekendje weg.” En zo kan het zomaar zijn dat er ruzie gaat ontstaan over de laatste strafschop van het seizoen. Rik of Bas, wie mag de penalty nemen? “Die mag Rik dan nemen”, zegt Bas. “Maar dan ga ik wel mee dat weekend.”

Tweede Klasse

Door het behaalde kampioenschap speelt VV Heino dit seizoen in de Tweede Klasse. “Ik ken niet alle tegenstanders, maar we gaan uit van onszelf. We hebben een talentvol elftal en een aantal nieuwe spelers. Zo komen er twee jongens over van het tweede van Heino en komt Jorik Hollewand over van Rohda Raalte. Ik verwacht dat we sowieso wel boven in de middenmoot eindigen en misschien kunnen we nog wel een periodetitel pakken”, zeg Keijzer. “Met een beetje geluk spelen we nacompetitie, want anders is het seizoen zo snel afgelopen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.