goede tijden herleven op broekelo

Nee, Broekelo is geen typefoutje, maar deze oefencross voor pony’s en paarden is wel geïnspireerd op de bekende military in Boekelo. Maar omdat deze plaatsvindt in Broekland, wordt de boscross Broekelo genoemd. De organisatie laat met deze cross de goede tijden herleven. ‘Vroeger’ mocht je namelijk met je pony lekker crossen door de bossen, waar je maar wou. Dat is tegenwoordig ondenkbaar. ‘Jammer’, zo vonden de initiatiefnemers: ‘daar gaan we wat aan doen!’ En dat deden ze: in Broekland. En dit jaar al weer voor de zesde keer, op zaterdag 8 en zondag 9 oktober.

Op en rondom landgoed ‘Het Neppelenbroek’ is al weer een prachtig parcours uitgezet voor een oefenboscross. De cross staat bij de KNHS ingeschreven als oefencross, zodat iedereen kan meedoen; een startkaart is niet nodig en ook leden van de FNRS zijn welkom. Het parcours is voor pony’s A, B en C 3200 meter en voor pony’s D en E en voor paarden 5000 meter lang, met respectievelijk veertien en achttien hindernissen. Een combinatie kan individueel of in een (ouder-kind) groep meedoen. Ondanks dat het een oefencross is, zijn er wel veel mooie prijzen te winnen, dankzij vele sponsoren.

Dat Broekelo inmiddels een landelijk bekend en gewild evenement is blijkt wel, want in een rap tempo hebben het maximum aantal van 480 deelnemers zich aangemeld voor het weekend van 8 en 9 oktober. Ook voor toeschouwers is het een aanrader om een bezoekje te brengen aan Broekelo. Voor het publiek is er een mooie wandelroute uitgezet met verschillende rustplaatsen voorzien van catering. Zo worden ze veilig langs het parcours geleid en kunnen ze volop genieten van de natuur, de zelfgemaakte hindernissen en het paardenspektakel. Op zondag 9 oktober is er een knusse Broekelo-fair met verschillende stands en volop vertier voor de kinderen.

De boscross start op beide dagen om 10.00 uur en de verwachte eindtijd is 16.00 uur. Parkeren en de toegang zijn langs de Horstweg gesitueerd. En zijn gratis. Kijk voor meer informatie op staging2.broekelo.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.