Home / archiefcentraal / gewoon carolien nieuwe leiders

gewoon carolien nieuwe leiders

Vroeger werkten hoge pieten in een bedrijf vaak zestig tot tachtig uur per week. Een directeur van een bedrijf heeft zoveel gewerkt en beseft nu dat hij meer tijd voor zijn gezin en zichzelf wil maken, zodat hij nog beter voor (de mensen in) zijn bedrijf kan zorgen.

Een andere leidinggevende voelt goed aan wat er ‘niet klopt’ in het bedrijf, wat niet goed is voor het geheel en daardoor de productie. Hij benoemt dat, maar krijgt dan een volle laag boosheid en weerstand van zijn directe baas. Hij leert nu krachtig en rustig achter zijn standpunt te blijven staan.

Deze leidinggevenden zeggen steeds vaker ‘nee’ tegen iets wat niet goed voelt, soms bewust van de reden, soms niet. De communicatie is open, duidelijk, wat confronterend kan zijn en oplossingsgericht. De andere mensen in het bedrijf kunnen daardoor ook bewuster worden van hun gedrag, hun onbewuste patronen. Open communicatie wil ook zeggen praten over nare zaken zonder dat je aangevallen wordt, je je positie verliest of kritiek krijgt. Een veilige sfeer waarbij je onbewuste patronen durft te benoemen en samen op kan lossen. Waar mensen de tijd nemen naar je te luisteren, er geen bondgenootschapjes zijn die achter je rug om over je praten als je het even anders had kunnen doen. Samen zorgen voor elkaar het bedrijf en de productie.

Hoe is de sfeer binnen jouw bedrijf? Hoe reageren mensen op jouw werk? Voel jij je veilig in en op je werk? Wat kun jij doen om dit nog beter te maken? Vertel gerust je ervaringen via info@carolienjonkman.nl of via de site.

Lees ook

Bootcamps voor sporters met beperking

REGIO – Om fit aan de start van het nieuwe seizoen te verschijnen organiseren de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.