Home / archiefcentraal / gewoon betalen voor id kaarten in salland

gewoon betalen voor id kaarten in salland

“Als de wet bekrachtigd wordt moet er gewoon voor de kaart betaald worden, maar als dat niet gebeurt dan krijgen de mensen natuurlijk hun geld terug”, stelt een woordvoerster van de gemeente Raalte. Olst-Wijhe vraagt van alle burgers die een ID-kaart aanvragen het bankrekeningnummer. “Als de kaart gratis wordt, betalen we hem natuurlijk terug”, aldus een woordvoerder van Olst-Wijhe.

Begin deze maand oordeelde de Hoge Raad dat gemeenten geen geld voor een ID-kaart mogen vragen. Door deze uitspraak werd de kaart gratis en ontstond er een grote stormloop op de kaart. Hierop maakte minister Donner een wetsvoorstel dat het voor de overheid mogelijk maakt om weer geld voor de kaart te vragen.

Lees ook

Jaarverslag: SallandWonen tevreden, maar ook zorgen over financiën

RAALTE – Corona of niet, SallandWonen heeft de belangrijkste projecten die gepland stonden voor het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.