gewoon betalen voor id kaarten in salland

“Als de wet bekrachtigd wordt moet er gewoon voor de kaart betaald worden, maar als dat niet gebeurt dan krijgen de mensen natuurlijk hun geld terug”, stelt een woordvoerster van de gemeente Raalte. Olst-Wijhe vraagt van alle burgers die een ID-kaart aanvragen het bankrekeningnummer. “Als de kaart gratis wordt, betalen we hem natuurlijk terug”, aldus een woordvoerder van Olst-Wijhe.

Begin deze maand oordeelde de Hoge Raad dat gemeenten geen geld voor een ID-kaart mogen vragen. Door deze uitspraak werd de kaart gratis en ontstond er een grote stormloop op de kaart. Hierop maakte minister Donner een wetsvoorstel dat het voor de overheid mogelijk maakt om weer geld voor de kaart te vragen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.