geslaagd uitfestival bij hoftheater

Buiten, naast de ingang van het HOFtheater, was een podium geplaatst waar de lokale bands ‘The Followers’, ‘Razzle’ en ‘Peanuts Outta Can’ hun muzikale talent aan het publiek lieten horen. Voor ‘The Followers’ en ‘Razzle’ was het één van de eerste keren dat ze optraden, dus voor hen was het extra spannend. Het publiek genoot zichtbaar van de muziek, dus de bandjes konden tevreden terugkijken op hun optredens.

Om het HOFtheater extra bereikbaar te maken, reed er een treintje vanaf het Kulturhus in het centrum van Raalte naar het theater. Gezinnen lieten zich zo tijdens een ontspannende rit met het treintje naar het HOFtheater vervoeren en aan het eind van de middag weer terug naar het Kulturhus brengen.

Technici lieten achter de schermen zien, hoe de kleedkamers eruit zien, waar al die knopjes bij de techniek voor gebruikt worden en wat er allemaal mogelijk is in een theaterzaal. Zo hoorden het publiek straaljagers overvliegen in de zaal door het surround geluidsysteem en kwamen ze erachter dat de zaal bijvoorbeeld ook geschikt is om films in af te spelen.

Geïnteresseerden konden bij de stand van Franciscushof informatie verkrijgen over de bouwkavels achter het HOFtheater. Bovendien kon iedereen zich hier inschrijven voor een ballonvaart. Vier gelukkige winnaars gingen nog dezelfde avond met de luchtballon de lucht in en vlogen zo over het HOFtheater richting het noorden. Dit hadden ze niet bedacht toen ze zaterdagochtend opstonden.

Al met al was het UITfestival Overijssel bij het HOFtheater een geslaagde eerste keer, waar directeur Jos van den Born erg tevreden over was. Het is de bedoeling dat dit volgend jaar een vervolg krijgt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.