elf sallandse bedrijven op techniekdag

Op vrijdagavond 7 en zaterdag 8 oktober a.s. vindt voor het zesde achtereenvolgende jaar de Techniekdag Onderwijs Salland plaats. Het is een initiatief van het Platform Techniek Salland in samenwerking met de Werkgroep Techniekdag Onderwijs Salland. Het werkgebied van Platform Techniek Salland omvat naast de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe ook de plaatsen Lemelerveld en Haarle. Elf bedrijven in deze regio zetten op deze data de deuren open voor de hoogste groepen van het Sallandse basisonderwijs en groep 1 en 2 van het praktijkonderwijs, vmbo, havo en vwo. Deelnemende bedrijven zijn Timmerfabriek Salland uit Lemelerveld, Nijboer Interieur & Design uit Mariënheem en Elshof Installatie en dakbedekking uit Olst. Verder doen in Raalte de volgende bedrijven mee: Veldhuis Media, Window Works Wiggers en L.C. Maan. Naast het bedrijf LC Maan zelf, vormt hun nieuwbouwlocatie het decor waar bouwbedrijf Vosman, Installatiebedrijf Winkels-Disselhorst, schildersbedrijf Buwie en Assink-Weustink Elektro hun werkzaamheden laten zien.

Raalter onderwijswethouder Roger de Groot is bijzonder enthousiast over dit initiatief. “Het is heel bijzonder dat de deelnemende bedrijven in Raalte zoveel inspanning plegen om te zorgen voor een aantrekkelijk programma. Ze zetten ook dit jaar weer veel medewerkers in om alles goed te laten verlopen. Er is veel te zien, maar ook veel te doen voor de leerlingen. Normaal gesproken is het heel lastig om een kijkje binnen bedrijven te nemen. Iedereen is druk bezig met allerlei werkzaamheden en het is niet altijd mogelijk dat er dan bezoekers komen. Op 7 en 8 oktober is die gelegenheid er wel en ik verwacht dan ook dat veel leerlingen en hun ouders hier gebruik van maken,” aldus Roger de Groot.

Voorzitter van het Platform Techniekdag Salland is Willy Haarman vult aan: “Er zijn fantastische beroepsmogelijkheden in de techniek. Dit moet alleen meer onder de aandacht van leerlingen en ook hun ouders of verzorgers gebracht worden en daar is deze dag uitermate geschikt voor.”

Bezoekers kunnen bij elk deelnemend bedrijf terecht op vrijdagavond 7 oktober van 18.00 tot 21.00 uur en op zaterdag 8 oktober van 9.00 tot 16.00 uur. Ter afsluiting ontvangen de leerlingen als presentje een werkstukje dat ze thuis in elkaar kunnen zetten.

In de nieuwbouw van L.C. Maan wordt op genoemde data voorlichting gegeven door de tech-niekafdelingen van Carmel College Salland, Deltion College Zwolle en de Hogeschool Windesheim.

Bij Installatiebedrijf Elshof in Olst staan de werkstukjes van leerlingen uit de gemeente Olst-Wijhe, bij Tim-merfabriek Salland staan de werkstukjes van de scholen uit Lemelerveld en van de andere scholen staan de werkstukjes allemaal bij L.C. Maan in Raalte. Die werkstukjes zijn het resultaat van de lesopdrachten waar leerlingen, voorafgaand aan de techniekdag, mee bezig zijn geweest op school.

Uit de vorige techniekdagen is gebleken dat het overgrote deel van de leerlingen met één of beide ouders komt of anders met de ouders van vriendjes of vriendinnetjes. Dit is uitermate waardevol omdat ouders een belangrijke rol spelen bij de keuze voor een opleiding en beroep. Onderzoek onder ouders toont aan dat door het bezoeken van de techniekdag hun kennis over de technische beroepen binnen de bedrijven sterk toeneemt. Ook denkt zo’n 50% dat mede door de techniekdag hun zoon of dochter eerder voor een technisch beroep en technische opleiding kiest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.