eagles in verlenging langs helmond sport

In de competitie was Helmond Sport dit seizoen te sterk voor Eagles (2-3), dus nam Go Ahead dinsdagavond revanche. Voor rust kwamen beide ploegen niet echt aan hun spel toe, maar toch scoorden zowel Go Ahead Eagles als Helmond Sport. Al in de achtste minuut was het Marnix Kolder die een voorzet van Xander Houtkoop bij de tweede paal inkopte.

Diezelfde Kolder kreeg niet veel later nog twee grote kansen om de score te verdubbelen, maar doelman Bjorn Sengier en de paal stonden in de weg. Na een half uur spelen werd de stand weer gelijk getrokken, dankzij een prachtige vrije trap van Jop van de Linde, die de bal vanaf twintig meter in de rechterkruising krulde.

Na rust werd Go Ahead direct op scherp gezet na een scrimmage voor het doel. Gelukkig voor de thuisploeg viel de bal niet in het net. Vervolgens werd er een kwartier lang door beide teams goed voetbal op de mat gelegd, maar tot doelpunten leidde het niet. Eagles kwam in het restant van de tweede helft nog een keer goed weg, nadat Giorgios Niklitsiotis een vrije schietkans over het doel joeg.

Drie minuten voor het einde zorgden Joey Suk en invaller Tcho Tcho Nzuzi-Makuso nog bijna voor de beslissing. Suk kopte een corner op de lat en Tcho Tcho schoot eerst naast en een aanval later op de vuisten van doelman Senglier.

In de eerste helft van de verlenging liet Go Ahead Eagles direct van zich horen. Dankzij doelpunten van Marnix Kolder en Tcho Tcho werd de volgende ronde in de beker veilig gesteld.

Woensdagavond weet Go Ahead Eagles wanneer en tegen wie zij het opnemen in de volgende ronde. De wedstrijd wordt in ieder geval gespeeld op dinsdag 25, woensdag 26 en donderdag 27 oktober.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.