druk weekend voor handbalselectie haarle

De dames van handbalvereniging Auto Service Haarle hebben een zwaar weekend achter de rug. Dames 1 en 2 en drie jeugdteams (A1, B1 en C1) trainden afgelopen weekend en speelden ook nog eens een oefenwedstrijd om een flinke stap te maken op het gebied van conditie, stabilisatie en techniek.

Het trainingsweekend voor dames 1 begon op donderdagavond met een ‘back-check’ bij Rugpijnkliniek DorSano in Rijssen. Tijdens deze back-check werd door krachtmetingen van de rompspieren duidelijk waar de zwakke plekken zitten. Op basis hiervan kregen de dames oefeningen mee. “Het is belangrijk dat deze meting aan het begin van het seizoen plaatsvindt, zodat verbeterpunten zichtbaar worden”, aldus DorSanotherapeut Lilian Brinkman.

“De dames brachten het er goed van af. Je zag overigens wel duidelijk dat het handbalsters zijn. Ze hebben een sterke voorkeursarm”, vervolgt Brinkman.

Op zaterdag kregen alle handbalsters een conditie-/stabilisatietraining van Terry Peters. Deze conditietrainer van onder andere NOC-NSF en van Vitesse liet de dames flink zweten. Hij gaf de meiden goede tips mee om het lichaam stabiel en in goede conditie te houden, ook na het trainingsweekend.

Daarnaast was handbaltrainer Frits van der Vegt ook als gasttrainer aanwezig om de meiden van oefenstof te voorzien. De vereniging kan terugkijken op een geslaagd weekend en is klaar voor het nieuwe seizoen. Speeldata zijn te vinden op staging2.handbalhaarle.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.