de kort gemeenteraad respectloos

“Van fout handelen hebben we deze week weer eens saillant voorbeeld kunnen zien. Dit betreft het halsstarrige volhouden dat de door de gemeenteraad opgeheven geheimhouding van documenten betreffende De Zegge VII, niet heeft plaatsgevonden. De Rechtbank gaf de gemeente hiervoor een stevige tik op de vingers.”

“Maar waar was de gemeenteraad eigenlijk in deze kwestie? Muisstil waren ze. Drie lange jaren gaven ze b&w hun zegen voor het voortzetten van hun juridische broddelwerk en gestoethaspel met absurde theorieën zoals die van de “stroman”. Gestuntel dat de gemeenschap opnieuw en totaal onnodig, klauwen met geld kostte. De gemeenteraad had dit kunnen, nee móeten voorkomen. De raad heeft de geheimhouding bewúst opgeheven en dan geeft het geen pas dat b&w doen alsof dat geen enkele waarde heeft. De raad daarmee behandelend alsof het een kleuterklas is.”

De Kort gaat verder: “Nu enkele voorbeelden van respectloze omgang met aan de raad gericht verzoeken van inwoners.

1. Een wanhopige brief van ouderen om het college tot heroverweging van hun weigering een zebrapad aan te leggen, wordt niet behandeld.

2. Een verzoek om bijna alle gemeentelijke bomen met diameter kleiner dan 50 cm niet vogelvrij te verklaren voor de altijd parate motorkettingzaag van LTO-wethouder Haarman, werd volledig genegeerd en slecht voor kennisgeving aangenomen. Let wel: óók door de fracties van de PvdA en SP die de motie die dit vergunningvrije vellen mogelijk maakte, fel bekritiseerden!”

“Maar ik moet toegeven dat het mij allemaal niet meer verbaast. Ik heb me deze week eens gefolterd met een bezoek aan de vergadering van de agendacommissie en ik moest vaststellen dat burgemeester Zoon de wind er goed onder heeft. De raad bleek volgzaam als lammeren. Twee voorbeelden. Arie vd Wilt (PvdA) vroeg om meer dualisme tijdens raadsvergaderingen. Zo had hij geconstateerd dat Piet Zoon zijn wethouders naar verhouding wel erg veel meer tijd gaf dan de raadsleden. Daar was Zoon het geheel mee oneens en het verzoek van Vd Wilt werd van tafel geveegd. Egbert den Daas (Lokaal Alternatief) wilde de onoverzichtelijke procedure rond aan de raad gerichte brieven aanpassen. U raadt het al: afgewezen. Hoe treurig.”

Hans de Kort

Raalte

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.