dames salvora weten niet te winnen

De volleybaldames van Salvora hebben dit weekend geen punten gehaald. Thuis was Zeewolde een maatje te sterk voor de volleybalsters uit Raalte. Na een flink aantal oefenwedstrijden gespeeld te hebben in de voorbereiding, mochten de dames dan toch eindelijk beginnen aan de competitie. De eerste wedstrijd stond Zeewolde DS1 op het programma, een team wat net is gepromoveerd uit de Eerste Klasse.

Na een fanatieke warming-up klonk het eerste fluitsignaal van de allereerste wedstrijd van het seizoen. In de eerste set was gelijk duidelijk dat het team er voor wilde gaan. “We waren fanatiek, we hadden mooie reddingen en het liep lang gelijk op. Helaas maakten we aan het eind van deze set teveel persoonlijke fouten. Zeewolde profiteerde hiervan en met 21-25 moesten wij de set afstaan aan Zeewolde”, zegt Paulien Gerdes.

“Na de kantwissel gingen we er weer vol tegenaan, maar het werd moeilijker en moeilijker om te scoren bij Zeewolde. Zeewolde las het spelletje goed, waardoor veel van onze ballen niet scoorden. In tegenstelling tot ons, scoorde Zeewolde met harde aanvallen en geplaatste ballen wel. Deze set werd ruim door Zeewolde gewonnen, setstand: 15-25.”

Na een verandering in de opstelling ten opzichte van van de eerste twee sets, was de ploeg er nog steeds van overtuigd dat er iets te halen viel. “We begonnen sterk aan deze set. We waren attent, wisselden goed af met de aanval en scoorden hiermee de nodige punten. Helaas kwam Zeewolde weer goed terug en wisten wij geen raad met hun ballen. Ook de derde set ging naar Zeewolde met 21-25.”

Paulien: Toch wilden we nog voor een punt gaan. Helaas liepen we in de vierde set al snel tegen een achterstand van zes punten aan. Wat we ook probeerden, we hadden teveel kansen nodig om te scoren. Op zich geen probleem, maar Zeewolde benutte de kansen wel, waardoor we de hele set achter de feiten aanliepen. Ook de vierde set werd door Zeewolde DS1 gewonnen.”

“Al met al een wedstrijd waarbij wij zeker niet slecht gespeeld hebben, maar waar Zeewolde een tikje beter was. Helaas hebben we geen punten in eigen huis kunnen houden. Maar er is niks aan de hand. Volgende week reizen wij af naar Harderwijk, waar de wedstrijd om 13.30 begint tegen VVH. We zullen wederom gaan knokken voor de punten”, besluit Paulien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.