burgemeesters openen boerderijappartementen

De burgemeesters van Olst-Wijhe en Raalte openen op vrijdag 30 september 2011 de in een voormalige jongvee- en varkensstal gebouwde boerderijappartementen. Erve Klijnevink is namelijk gelegen in beide gemeentes, aan de Broeklanderweg tussen Wesepe en Broekland. Op zaterdag 1 oktober van 13.00 uur tot 16.00 uur is er een open dag waar iedereen het resultaat kan bewonderen.

De opening en open dag zijn de afsluiting van een periode waarin de familie Albers – Timmer Arents op het boerenerf een transformatieplan uitvoerde. Het boerenerf veranderde van een voormalig boerenerf met oudere gebouwen naar een erf met een nieuwe recreatieve functie. De varkens en het jongvee maakten plaats voor twee luxe boerderijappartementen. Een authentieke hooiberg kwam in de plaats van een vervallen hooischuur. De kippen zijn weer helemaal blij in hun gerenoveerde kippenhok.

De provincie Overijssel stimuleerde de opstelling en uitvoering van het transformatieplan door subsidies te verlenen. De plannen zijn uitgevoerd onder de paraplu van het programma Reanimatie Agrarisch Erfgoed. Erve Klijnevink is gelegen in twee gemeentes: Olst-Wijhe en Raalte. De voorouders van Erna Albers – Timmer Arents stichtten de boerderij in 1905. Ze bouwden in 1920 de veestal die nu verbouwd is. Architecten SchipperDouwes en landschapsarchitect Harry ten Have maakten een plan voor de stal en het erf. Twee tot vier personen vinden een luxe verblijf in elk appartement.

De rietdekker voorzag de nieuwe hooiberg van een rieten dak, maar vernieuwde ook het dak van de boerderij. De Stichting Sallands Erfgoed begeleidde de provinciale subsidie voor dit project.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.