burgemeester behandelt klachten college

Nu worden klachten over het college van B&W nog beoordeeld door de fractievoorzitters van de partijen in de gemeenteraad. Alle partijen uit de gemeenteraad waren het eens met de stelling van Kreule, behalve de coalitiepartijen CDA en Gemeentebelangen. Hierdoor haalde het voorstel van de VVD en de PvdA, om de klachtenbehandeling in handen van de fractievoorzitters te te houden, geen meerderderheid in de raad.

“Het is niet persoonlijk tegen de burgemeester gericht, maar om de schijn van partijdigheid te voorkomen”, vulde Arie van der Wilt (PvdA) aan.

Burgemeester Piet Zoon toonde wel bereidheid om klachten over gedragingen van het college te rapporteren aan de gemeenteraad. Hij stelde dat het niet om klachten over beleid gaat, maar puur over gedragingen. “En anders kijkt er altijd nog een hogere instantie mee.” Hiermee doelde Zoon op de Nationale Ombudsman.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.