brede school feestelijk van start

Met het oplaten van een ballon op het schoolplein van Basisschool de Korenbloem in Raalte is de Brede School maandagmorgen officieel van start gegaan. Onder toeziend oog van alle leerlingen en hun ouders lieten een leerling van de Peuterspeelzaal, een leerling van de Korenbloem en wethouder Roger de Groot de ballon los.

De Brede School is een samenwerking tussen basisschool de Korenbloem, peuterwerk en KOOS. Op de school komen onderwijs, kinderopvang, welzijnswerk en culturele instellingen samen. Hierdoor kunnen voor-, tussen- en buitenschoolse activiteiten flexibel geschakeld worden met bijvoorbeeld opvoeding, (gezondheids)zorg en kinderopvang.

Na de feestelijke opening was het voor de kinderen dan echt tijd om aan het werk te gaan. De Korenbloem trapte zoals elk jaar af met een speciaal project. Onder het motto van ‘Hoe moet je met elkaar omgaan’ werd het toneelstuk ‘Kikker be Cool’ opgevoerd, waarin een oranje kikker geaccepteerd wordt door de groene kikkers. Het perfecte voorbeeld dat laat zien dat het niet uitmaakt hoe je er uit ziet, maar dat je geaccepteerd moet worden om wie je bent.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.