boeken kopen voor bestrijding taaislijmziekte

Tijdens de Olster jaarmarkt op 17 september zijn voor het tweede jaar op rij boeken te koop voor de bestrijding van Cystic Fibrosis (CF), beter bekend als taaislijmziekte. Mensen die aan deze meest voorkomende ziekte in de westerse wereld lijden, worden gemiddeld maar 40 jaar oud. Vrijwel alle organen van deze patiënten worden aangetast door de ziekte.

De actie is opgezet door Martijn Westerbrink en Laura de Haan. Vrienden en familie van hen hebben honderden boeken ter beschikking gesteld. De opbrengst van de boeken, die gemiddeld een paar euro kosten, gaat volledig naar de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS). Die stichting zet zich in voor de bestrijding van de ziekte en begeleidt CF-patiënten en familieleden van hen.

Eén van de patiënten is Tamara Magdelijns. Haar longen waren door de ziekte volledig aangetast, waardoor ze vorig jaar een transplantatie heeft ondergaan. Tamara helpt met de verkoop. Naast boeken zijn er ook knuffelapen, popcorn en suikerspinnen te koop waarvan de opbrengst ook volledig ten goede komt aan de NCFS. De knuffelapen zijn de mascotte van de stichting en duiden op het contact dat de CF-patiënten onderling hebben.

Vorig jaar leverde de actie ruim 500 euro op. De bedoeling is dit jaar het dubbele bedrag op te halen. De kraam is te vinden bij de winkel Brummel Woninginrichting in de Pluimstraat. Mensen die nog boeken willen doneren, kunnen een mail sturen naar martijn@westerbrink.org

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.