bijna 40 2cv kitcars toeren door salland

In totaal 38 equipes hebben zondagmorgen deelgenomen aan de toertocht van de 2CVkitcarclub. De club bestaat dit jaar 20 jaar, maar door de natte zomer vielen bijna activiteiten in het water. Afgelopen zondag niet, want onder een stralend zonnetje toerden de voertuigen door het Sallandse land.

De kitcars, gebouwd op de basis van een ‘lelijke eend’, worden vaak door de eigenaren zelf gebouwd. De eend wordt door de doe-het-zelver vaak omgebouwd tot een heuse roadster.

De leden van de 2CVkitcarclub kwamen zondag vanuit het hele land naar Raalte, om vanaf Brasserie Zwakenberg te starten aan de toertocht. De rit verliep via de Zwolseweg naar het American Motormuseum en ging daar de weg over richting het Nijenhuis. Vervolgens ging het naar Lierderholthuis en Laag Zuthem daarna weer richting Heino via de bossen rond Den Alerdinck.

Vanaf daar de N35 over en weer snel naar de B-wegen waar het lekker toeren is. Via de Kastelen Den Berg en Rechteren naar Dalmsholte en de Lemelerberg. Het laatste stukje van het eerste gedeelte ging richting het toeristische overstap punt (TOP) in Luttenberg.

De tocht vervolgde zich daarna over de Holterberg, waarna via Schoonheten de weg naar Raalte weer gevonden werd.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.