bezitter monumentaal pand moet fors betalen

Een voorstel om bezitters van monumentale panden minder te laten betalen voor de aanvraag van een bouwvergunning, vond in de gemeenteraad weinig gehoor. De VVD stelde samen met PvdA en D66 voor om één van de twee commissies gratis te maken voor de eigenaren van een gemeentelijk monumentaal pand. Dat vond geen bijval in meerderheid van de raad.

Een bezitter van gemeentelijk monument moet nu bij twee commissies een aanvraag indienen voor een verbouwing, ook als het enkel onderhoud betreft. De welstandscommissie én de monumentencommissie moeten zich hierover buigen. Enkel de aanvraag kost bij de welstand kost 548,45 euro, diezelfde aanvraag bij de monumentencommissie kost 685,15 euro. Dik 1230 euro totaal dus.

Egbert den Daas van Lokaal Alternatief droeg het voorstel van de VVD voor kwijtschelding van leges een warm hart toe. “Het college draagt monumenten een warm hart toe, alleen mag dat geen cent kosten.” PvdA’er Van der Wilt vulde hem aan: “De gemeente moet eigenaars niet meer op kosten jagen.”

De collegepartijen CDA en GemeenteBelangen droegen het initiatief geen warm hart toe. “Het is een bezuiniging en het zou raar zijn als dat geen pijn doet.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.