beter leren lezen bereidt uw kind voor op ondernemerschap

voorwaarden voor een goede schoolontwikkeling. Toch blijkt uit onderzoek dat bij veel kinderen in het basisonderwijs het leestempo te laag is. Een kind met een laag leestempo richt zich nog teveel op het lezen van de woorden waardoor het niet goed begrijpt wat het precies leest. En begrijpend lezen is van groot belang om informatie in je op te nemen en daardoor te kunnen leren.

Om basisschoolleerlingen hierbij te ondersteunen heeft Eliza Haarman – Tielbeke in het voorjaar van 2011 een nieuwe praktijk voor leesbegeleiding opgericht: Beter Leren Lezen. Eliza: “Als leren lezen niet vanzelfsprekend verloopt, kan een kind negatieve leeservaring opdoen en daarmee een afkeer tegen lezen opbouwen. Vanwege de lage resultaten bij het lezen – en daardoor ook vaak bij andere vakken – kan een kind onzeker worden. Bij de begeleiding van Beter Leren Lezen staat dan ook voorop dat een kind lekker in zijn of haar vel zit en met plezier leert lezen. Beter Leren Lezen gaat verder waar het bij de (mogelijkheden van de) school ophoudt. Zo heb ik tijdens de zomermaanden verschillende kinderen begeleid, waardoor ze vol zelfvertrouwen het nieuwe schooljaar zijn gestart met een gemiddeld leesniveau”.

Beter Leren Lezen beschikt over een voor kinderen inspirerende en uitnodigende leespraktijk. Indien de school geschikte ruimte heeft, kan de leesbegeleiding ook onder schooltijd op de school van uw kind plaatsvinden. Beter Leren Lezen werkt met programma’s waarvan de effectiviteit wetenschappelijk bepaald is. De begeleiding richt zich naast het lezen ook op de verbetering van spelling. Verder hanteert Beter Leren Lezen een redelijke prijs en wordt de vooruitgang van uw kind zodanig bijgehouden dat de resultaten zowel voor de ouder(s) als voor het kind zichtbaar zijn.

Heeft uw kind leesproblemen en wilt u weten wat de mogelijkheden van Beter Leren Lezen zijn?

Maak dan geheel vrijblijvend een afspraak met Eliza Haarman – Tielbeke van:

Beter Leren Lezen

Praktijk voor leesbegeleiding

Rutenberg 38 – 8103 RG Raalte

M: 06-50501864

E: info@beterlerenlezen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.