bestemmingsplan nog gratis aan te passen

“Veronderstel niet dat het allemaal wel goed is.” Jan Teunissen en Ton Paalman, beiden specialist ruimtelijke ordening & milieu in dienst van de Gibo Groep, manen alle betrokkenen nog maar even om het ontwerpbestemmingsplan voor het Sallandse buitengebied goed door te nemen. “Ook al voldeed het voorontwerpbestemmingsplan aan de verwachtingen, er kunnen toch onderdelen gewijzigd zijn. Fouten maken we allemaal. We hebben gemerkt dat sommige van onze cliënten er gewoon van uitgaan dat het allemaal wel zal kloppen. Vertrouwen is goed, maar controle is beter!”

Teunissen stelt dat het juist nu tijd is om spijkers met koppen te slaan. Wil je nog wat veranderen aan het bestemmingsplan, doe het dan meteen. “Nu kan het gratis, over enkele jaren betaal je ervoor! Neem alle mogelijke toekomstige scenario’s voor je bedrijf daarbij mee. Is het bouwperceel juist ingetekend en kun je er in de toekomst mee uit de voeten?”

Mochten betrokkenen van de gelegenheid gebruik willen maken om een zienswijze in te dienen, dan kunnen specialisten als die van de GIBO Groep daarbij goed van dienst zijn. “Wij weten waar op wordt gelet bij de beoordeling van de aanvragen. Wij kennen de wegen in het wereldje, weten hoe een koe een haas vangt. Je moet je zienswijze zo concreet mogelijk formuleren. Niet: ‘Ik wil over een jaar of wat nog een stal kunnen bouwen’, maar met een tijdsplanning komen, kaarten en schetsen bijvoegen en beargumenteren waarom je bedrijf die stal nodig heeft. Wij kennen waarschijnlijk wel voorbeelden van soortgelijke gevallen. Wij kunnen daarbij terugvallen op de kennis en knowhow van een landelijke organisatie als de GIBO. Maar nogmaals: onderneem juist nú actie. Nu is het daar tijd voor. Als je het doet na deze fase kan het geld gaan kosten.”

Ook de GIBO Groep organiseert speciale informatiedagen waarbij buitengebiedbewoners tekst en uitleg krijgen over de gevolgen van het bestemmingsplan. Graag opgave voor 23 september. Dit kan op tel: 0572-328200.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.