best meer dan een uitzendbureau

BEST Chauffeurs en Logistiek is een dynamisch uitzendbureau, gespecialiseerd in het uitzenden en detacheren van chauffeurs en logistiek personeel in Noord-Oost Nederland. Sinds 1 april is Jan van Heun aan de Zompweg 19A te Raalte van start gegaan met een nieuwe vestiging van BEST. “Ik richt me specifiek op de logistieke sector in Salland. Dat gaat zo breed als je maar kunt bedenken. Van vrachtwagenchauffeurs tot heftruckbestuurders en van orderverzamelaars tot planners. Daarbij wil ik meer zijn dan een uitzendbureau alleen. Op termijn bied ik ook ondersteuning bij het opleiden en omscholen van werknemers in de logistieke sector. Verder denk ik erover om een kleinschalige koeriersdienst op te zetten. ”

Jan heeft zo’n 25 jaar ervaring in de transportsector. Hij werkte ruim 15 jaar als assistent-planner, hoofd transport administratie en transportmanager bij Christian Salvesen. In 2002 trad hij als bedrijfsleider in dienst bij Netko in Raalte dat actief is in de koel- en vrieslogistiek. BEST Chauffeurs en Logistiek had plannen om de activiteiten uit te breiden in franchisevorm. Jan kreeg het verzoek om als eerste een franchise op te zetten in Raalte. “Ik zit al 25 jaar in het vak en BEST is al zo’n twintig jaar actief in de uitzendbranche. Die gezamenlijke ervaring zorgt voor een absolute meerwaarde. Ik weet waarover ik praat. Ik ken de verschillen tussen de eisen die aan een koel-vrieschauffeur en een kipperchauffeur worden gesteld. Bovendien neem ik uitgebreid de tijd om onze uitzendmedewerkers te leren kennen om te ontdekken waar hun ambities en mogelijkheden liggen. Op deze manier zorg ik ervoor dat ons personeel altijd voldoet aan de behoeftes van de opdrachtgever.”

Jan van Heun heeft absoluut niet de intentie om de concurrentie aan te gaan met de grotere uitzendbureaus. “Bij ons draait het om kleinschaligheid en de kennis van de sector. Er is markt genoeg, want in Salland zijn veel logistieke bedrijven gevestigd. Ik vind het een geweldige uitdaging om ervoor te zorgen dat de juiste mensen op de juiste plek terecht komen. Ik zoek mensen die het vak echt leuk vinden. Die ervoor gaan! Gedrevenheid en enthousiasme zijn sleutelwoorden voor goede krachten.”Inmiddels kan Jan beschikken over een redelijk aantal uitzendkrachten, maar – indien nodig – kan hij altijd een beroep doen op zijn collega’s in Deventer, Meppel, Enschedé, Haaksbergen en Ter Apelkanaal. Jan richt zich niet alleen op uitzendkrachten, maar ook op ZZP-chauffeurs. “ZZP-chauffeurs zijn zelfstandig en gemotiveerd. Het zijn echte vakmensen en door hun flexibiliteit zijn het ideale partners voor logistieke bedrijven. Ik nodig ze graag uit voor een gesprek om te kijken naar mogelijkheden en om antwoorden te geven op hun vragen.”

Zoals gezegd wil Jan meer zijn dan een uitzendbureau alleen. Een term die beter aansluit bij Jan’s visie en ambitie is: Partner in Personeel. “Ik ga in 2012 samen met het Deltion College in Zwolle de mogelijkheden bekijken om 17- en 18-jarigen te ondersteunen en te enthousiasmeren om te kiezen voor de logistieke sector. Ik bied deze jongeren een stageplek, zodat ze binnen twee jaar alle vereiste diploma’s kunnen behalen. Voor de jongeren geeft dat een aanzienlijke besparing op de studiekosten en ik kan hierdoor beschikken over goed opgeleid logistiek personeel. Ook ga ik binnenkort bijscholing en nascholing van personeel in de transportsector coördineren. Verder ben ik van plan om een bus aan te schaffen zodat ik een meerwaarde kan zijn voor de klant én uitzendkracht. Daar is behoefte aan en met de belettering op de bus maak ik tevens reclame voor BEST”, aldus een enthousiaste Jan van Heun.

Bent u werkzaam in de transportsector of logistieke sector?

Maak dan eens kennis met Jan van Heun van:

BEST Chauffeurs en Logistiek

Zompstraat 19A

8102 HX Raalte

T: 0572-354050

E: jvanheun@bestgroep.nl

I: staging2.bestgroep.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.