baron van ittersum wil wegen sluiten

De Stichting Baron van Ittersum Fonds wil drie Heinose wegen afsluiten voor gemotoriseerd verkeer. Het gaat om de Woolthuisweg, Parallelweg en Japiksweg. Dat verzoek heeft de stichting donderdag bij de Raad van State gedaan.

Met de afsluiten van de wegen, denkt de stichting meer wandelaars aan te trekken. Dat is gunstig voor het beheer van het landgoed, aldus de stichting. Het college van burgemeester en wethouders van Raalte heeft het verzoek afgewezen, waarna ook de rechtbank in Almelo het verzoek niet-ontvankelijk verklaarde.

De rechtbank vond dat de stichting geen direct belang bij de wegafsluiting heeft. Hiertegen is de stichting in hoger beroep gegaan bij de Raad van State.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.