balen voor organisatie salland natuur fair

De Salland Natuur Fair gaat, zoals we maandag meldden, niet door en er komt dit jaar ook geen vervangende datum. Wel wil het bestuur van Stichting Salland Natuur Fair de mogelijkheden onderzoeken om een andere plaats op de jaaragenda te reserveren. “Want dit is niet de eerste keer dat we te maken krijgen met de gevolgen van slecht weer”, stelt Martijn Wijnberg namens de organisatie.

“Op de tweede zondag van september loop je nou eenmaal risico op slecht weer. Het is ontzettend jammer. We balen allemaal flink. Er is ontzettend veel tijd in gaan zitten om het evenement te organiseren en nu gaat het misschien wel net zoveel tijd kosten om alles te cancelen.”

Het bestuur besloot gisteravond om het evenement af te blazen. Eerder die dag hadden enkele bestuursleden het terrein, Landgoed Groot Zwaaftink en enkele omliggende weilanden, geïnspecteerd. “Het bleek simpelweg niet verantwoordelijk te zijn om het evenement door te laten gaan”, vertelt Martijn. “Ons parkeerterrein aan de Heetense kant bleek erg nat. Het was voor een deel nog niet eens gemaaid omdat er geen tractor op kon. Het hoofdterrein zag er in principe nog redelijk uit, maar met nog 10 millimeter regen meer zouden we daar ook problemen krijgen. En de voorspellingen voor de komende dagen zijn niet gunstig. Maar de bottleneck was het parkeerterrein aan de Raalter kant. Insecten hebben daar al een aanslag gedaan op de grasmat. Het is laaggelegen grond en de bodem was erg nat. We zouden dat hele terrein niet kunnen gebruiken.”

Nou zou dat dus allemaal nog wel mee kunnen vallen, maar Martijn wijst ook op de weersvoorspellingen voor komende zondag. Vooralsnog lijkt het er op dat het mooi weer wordt. “En juist dan kun je veel bezoekers verwachten. Bezoekers waarvoor wij niet genoeg parkeerruimte hebben. Een grote drukte kunnen wij niet verwerken. Misschien dat het allemaal uiteindelijk nog wel mee gaat vallen met het weer deze week, misschien dat blijkt dat we de verkeerde beslissing hebben genomen, het is en blijft immers koffiedik kijken, maar wij durfden het risico niet te nemen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.