Home / archiefcentraal / appelloop groeit maar door

appelloop groeit maar door

Op woensdag 14 september, vanaf 18.00 uur, wordt in Olst voor vijftiende keer de Appelloop georganiseerd. Afgelopen jaar is het aantal deelnemers de 500 gepasseerd. Te winnen prijzen: appeltaarten en je gewicht in appels! De elektronische tijdwaarneming is verzorgd door Mijninschrijving.nl, van Pieter Homma uit Heino. De bedrijvenloop lijkt dit jaar weer een groot succes te worden. Op dit moment hebben zich al meer dan tien bedrijventeams aangemeld. Een bedrijventeam bestaat uit minimaal drie en maximaal vijf lopers. Ook eenmansbedrijven kunnen meedoen als de partner, kind of de buurjongen worden ingeschakeld.

Bij de tien kilometerlopen zijn er ieder jaar prominente winnaars. Speciale prijzen zijn er voor de snelste Olsternaar, zowel dame als heer, op de 5 km. Freek Lier (17) wil proberen dit jaar deze prijs voor de zesde keer achtereen te winnen, waarmee hij voor de tweede keer definitief de wisselbeker mee naar huis zou mogen nemen. Onder door de snelle opkomst van de Olsternaar Frank Hutten, vorig jaar derde op de vijf kilometer, is het voor Freek Lier helemaal nog geen gelopen race.

De wedstrijden voor de senioren worden voorafgegaan door de één kilometerlopen (1150 m) voor kinderen van verschillende leeftijdsgroepen (4 t/m 6, 7 t/m 9, 10 t/m 12 jaar). De school van het snelste meisje in de leeftijdscategorie 10 t/12 jaar krijgt het gewicht van het meisje in appels afgeleverd (geldt alleen voor scholen in de gemeente Olst-Wijhe). Meer informatie op www.appelloop.nl

Lees ook

Ook energiecoöperatie in Luttenberg

LUTTENBERG – Luttenberg heeft nu op initiatief van Stichting Duurzaam Luttenberg een eigen energiecoöperatie: Coöperatie …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.