aanpak processierups stuk duurder

Volgens de gemeente hebben we in 2011 met een extreem hoge plaagdruk te maken gehad. Dat had de gemeente niet voorzien. Daarnaast was niet gepland om de zwembaden in Heino, Heeten en Luttenberg rupsenvrij te maken.

Uit ambtelijke stukken blijkt dat de gemeente overweegt om het budget voor de bestrijding in 2012 te verhogen naar 45.000 euro. Daarvoor moet echter nog wel toestemming gegeven worden door de gemeenteraad.

In de herfst evalueert de gemeente het gevoerde beleid. Er wordt overwogen om volgend jaar ook sportvelden te ontdoen van rupsennesten. Heeten verwijderde dit jaar rupsen op eigen kosten, omdat er ten tijde van de plaag een Pinkstertoernooi werd gehouden.

Volgens wethouder Wagenmans gaat de gemeente ook kijken naar andere manieren van bestrijding van de rups. Dit jaar zijn er alleen nog rupsennesten weggezogen, volgend jaar kan het zijn dat er met biologische bestrijding een preventieve aanpak komt. Dit worden vermoedelijk aaltjes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.