wijhe maakt zich op voor de 18e diekdaegen

Donderdag 1 september

Op donderdagmiddag om 15.30 uur start het feestweekeinde met de “Rabo Dikke Banden Race”, een wielerwedstrijd voor leerlingen van de groepen 3 t/m 8 van de basisscholen in Wijhe in Park Wijhezicht. Inschrijvingen zijn nog steeds mogelijk bij De Boer Schoenmode aan de Langstraat.

Vanaf 20.00 uur zal in de feesttent de officiële opening van de 18e Wiejese Diekdaegen plaatsvinden. Hierna start de “Wiejese Avond” met gezellige en zeer gevarieerde muziek door de “Big Band COOL 24”. Ook zal die avond de finale plaatsvinden van de Pub-Quiz en zal Thom Letteboer een meezingoptreden verzorgen. De toegang tot de Wiejese Avond is gratis en de consumptieprijzen zijn gereduceerd.

Vrijdag 2 september

In de grote zaal van ´t Weijtendaal start om 14.30 uur de “Rabo Seniorenmiddag”, speciaal voor bewoners en houders van een zorgpas van ´t Weijtendaal. Het optreden van Michel Coenen staat bol van de muziek en natuurlijk zal het hapje en het drankje voor de aanwezigen niet ontbreken.

Om 16.00 uur begint in de feesttent op het gemeenteplein het “Habel-Logt Kinderprogramma”. Dit jaar wordt dit programma verzorgd door “Rolando´s Kindershow”. Aansluitend aan het kinderprogramma zullen bij de feesttent de ballonnen weer worden opgelaten voor onze ballonnenwedstrijd.

Na het succes van vorig jaar zal ook dit jaar “Slinger ´m d´r in” weer worden gehouden in park Wijhezicht achter het gemeentehuis. Het belooft weer een spektakel te worden met diverse activiteiten waaraan niet alleen de deelnemende teams maar zeker ook de toeschouwers veel plezier zullen beleven. Natte pakken worden niet uitgesloten. Om 18.00 uur valt het startschot.

Als het dan om 20.30 bijna donker is, maken de kinderen in een verlichte stoet en onder begeleiding van showkorps Amicitia een rondje in het centrum van het dorp tijdens de Lampionoptocht. De start is op het Kerkplein achter de draaimolen.

De muziek in de feesttent op vrijdagavond zal in het teken staan van het Septemberfest. Jodel Heidi en DJ Total Tommy zullen deze avond muzikaal voor u invullen en het bier zal rijkelijk vloeien in speciaal daarvoor aangeschafte bierpullen. De tent is open vanaf 21.00 uur en de toegang is gratis.

Zaterdag 3 september

De zaterdag begint om 08.00 uur met de “Diekmarkt”, een jaarlijks weer groter wordende rommelmarkt in de straten van het centrum. De markt wordt opgeluisterd met veel activiteiten voor jong en oud. Muziek zal zeker niet ontbreken en velen zullen de gezellige terrassen in het centrum weer weten te vinden.

Om 10.00 uur start vanaf het Gemeentehuis de “Kunstroute”. Meer dan 20 plaatselijke kunstenaars laten hun werk zien en geven u een blik in de totstandkoming van hun kunstwerken. Voor de 7e keer wordt tijdens de Wiejese Diekdaegen het “Keltisch Festival Wijhe” georganiseerd. Dit zal plaatsvinden in Park Wijhezicht, achter het Gemeentehuis. Vanaf 10:00 wordt een Keltische Markt gehouden waarbij diverse standhouders hun waren verkopen en er demonstraties zijn van Keltische ambachten. Ook dit jaar is er weer een Kidscorner in het park. In samenwerking met de Kinderboerderij Wijhe kunnen de kinderen zich vermaken met het bakken van broodjes, schminken en nog veel meer, zoals de dieren bekijken.

Tijdens het “Celtic Strongest Man Event” dat om 12.30 uur start, kunnen deelnemers onderling gaan uitmaken wie zich komend jaar de sterkste man van Wijhe mag noemen. Van 14.00 tot 18.00 uur wordt op het podium in het park Keltische muziek gemaakt. De entree tot Park Wijhezicht is gratis.

De zaterdag wordt afgesloten met een optreden van de groep “The Red Cars” in de feesttent. Entree zeven euro. Tent open om 21.00 uur.

Zondag 4 september

De Kunstroute is op zondag vanaf 10.00 uur weer te volgen met de start vanaf het Gemeentehuis. Tegelijkertijd zullen meer dan 250 deelnemers zich klaarmaken voor de “Roessink Kreidler IJsselvallei Toertocht”. Dit bromfietsspektakel blijkt elk jaar weer een groeiend aantal liefhebbers uit het hele land bij elkaar te brengen die allen één gezamenlijke passie hebben: hun oude bromfiets. Op het gebied van klassieke auto´s wordt de “Sallandtours en CarXpert Van Gurp Oldtimertoertocht” gereden. Dit jaar ook een toertocht van klassieke tractoren en natuurlijk van de solexen, die onder regie van solexclub “Het Ventieldopje” hun tocht zullen rijden.

In de feesttent begint om 10.00 uur de inmiddels traditionele “Oecumenische Kerkdienst”.

Dit jaar geen koffieconcert in de feesttent, maar een “Diekdaegenbrunch”. Van 12.00 tot 13.00 uur zal voor zo´n 200 personen een brunch worden verzorgd in de feesttent. Er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor belangstellenden. Kaarten zijn a € 3,50 per stuk te verkrijgen bij De Boer Schoenmode. Deze Diekdaegenbrunch zal natuurlijk worden omlijst met veel muziek. Aansluitend aan de brunch zal een modeshow worden verzorgd door een aantal plaatselijke ondernemers.

Het hoogtepunt van de zondag is ongetwijfeld het nieuwe onderdeel “Straatfestival Wijhe” vanaf 13.00 uur. Een gevarieerd gezinsprogramma met tientallen straatartiesten, een kindercircus, verteltheater, muziek van plaatselijke koren en verenigingen, hobby´s, oude ambachten en diverse andere bezienswaardigheden.

Om ca 14.30 uur zijn de deelnemers van alle toertochten weer terug in Wijhe en zullen hun voertuigen aan het publiek tonen in de Langstraat, Torenstraat en bij de feesttent.

In de Langstraat en bij de feesttent zijn de terrassen geopend en er zal muziek in overvloed zijn. Vanaf 16.00 uur is er muziek op het terras bij de feesttent. De in Wijhe zeer bekende Ierse band “The Old Firm” zal hier optreden. Het Duo Feestlift speelt tegelijkertijd op het podium voor “de Slinger”. De Wiejese Diekdaegen worden op zondagavond afgesloten met een optreden van de band “X Static”. De aanvang is om 19.00 uur en de toegang is gratis.

Vanzelfsprekend staat vanaf vrijdag 2 september de Wijhese kermis weer op het Marktplein.

De organisatie van de 18e editie van de Wiejese Diekdaegen is mede mogelijk door diverse subsidies en bijdragen van de ondernemers uit Olst-Wijhe en van de vele donateurs die het ook dit jaar mogelijk hebben gemaakt om een vol programma met sport, spel, muziek en veel vermaak aan te kunnen bieden. Voor verdere informatie wordt verwezen naar de websites staging2.diekdaegen.nl en staging2.keltischfestivalwijhe.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.