wateroverlast in wijhe versneld aangepakt

Salland werd woensdag voor de tweede keer in korte tijd getroffen door hoosbuien en dat zorgde voor veel overlast. Zo stonden net als in Raalte in Wijhe veel straten blank. Vooral in de omgeving van de Veerstraat, de Grienden en de Nieuwstraat in Wijhe heeft dit tot ernstige problemen geleid. Tot twee maal toe heeft het water zo hoog gestaan dat het de woningen binnen liep.

Dat woningen onder water lopen door regenval is gelukkig ook onacceptabel voor de gemeente. Vooruitlopend op grootschalig onderhoud worden daarom op zeer korte termijn enkele werkzaamheden uitgevoerd. Een van de acties is het aanbrengen van een regenwaterriool in de Grienden.

Maandag 8 augustus start de firma Stuyt-Vriezen met de aanleg van het regenwaterriool vanaf de Dijksloot naar de kruising Veerweg-de Grienden. Van daar uit worden er leidingen gelegd naar de laagste punten in de Veerstraat, de Grienden en de Nieuwstraat. Hierdoor wordt het regenwater versneld afgevoerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.