vvd opnieuw in actie voor parallelweg n35

De VVD Raalte wil dat de gemeente toch actie onderneemt om iets te doen aan de verkeersonveiligheid van de parallelweg langs de N35 tussen Heino en Raalte. De partij heeft het college van Raalte in een brief gevraagd om hiertoe in gesprek te gaan met Rijkswaterstaat.

Aanleiding is de brief die Rijkswaterstaat in de vakantietijd stuurde, met de mededeling dat het aanbrengen van de (vorig jaar door de VVD gevraagde) verlichting niet doorgaat omdat er op dit moment geen geld voor is. Rijkswaterstaat geeft aan dat het aanleggen van verlichting 400 duizend euro kost en dat men dat geld niet heeft.

“Dat lijkt een afwijzing, maar we zien in dit antwoord ook een opening. Immers: Rijkswaterstaat bestrijdt de noodzaak niet en dat is positief. Wij denken dat dit voldoende basis is om met Rijkswaterstaat in gesprek te gaan, om te kijken naar mogelijkheden die er wél zijn”, zo licht de fractie toe. De VVD Raalte vermoedt bovendien dat het genoemde bedrag geldt voor de totale parallelweg.

Als alternatief wordt nu door de VVD voorgesteld om desnoods eerst alleen het donkerste gedeelte ter hoogte van de Pruimersallee van verlichting te voorzien. “Er staat al verlichting ter hoogte van manege Zwartjens. Als je deze 800 meter doortrekt dan heb je donkerste deel alvast gehad.”

Aan het college wordt ook gevraagd eventueel te kijken naar de mogelijkheid van voorfinanciering. De VVD-fractie roept het college verder op om, als ze toch met Rijkswaterstaat om de tafel gaat, ook opnieuw aan te dringen op verdere verharding van de modderige bermen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.