voorbereid het paddenstoelenseizoen in

IVN houdt 8 en 22 september en 6 oktober een cursus over paddenstoelen. De paddenstoelen kun je nu zelfs al weer vinden, een maand vroeger dan gewoonlijk. Dat belooft wat voor het echte seizoen als straks de herfst intreedt. Wat leuk zou het dan zijn als je een beetje voorbereid dat stemmige jaargetijde kunt beleven, door wat kennis op te doen over deze – nog steeds wat geheimzinnige “Mannetjes-in-het-bos”.

Zo kun je er bijvoorbeeld achter komen wat namen als “Duivelsbrood”, “Heksenboleet”, “Eekhoorntjesbrood” en “Vliegenzwam” inhouden. Bij voldoende belangstelling gaat de cursus van start. De cursus bestaat uit drie theorieavonden met veel mooie beelden en drie buitenexcursies, waarop je de opgedane kennis in de natuur gaan testen.

Locatie voor de cursus is “Wijngaard de Landman” aan de Tolhuisweg in Raalte. De excursies volgen op een van de zaterdagochtenden er tussen, in onderling overleg. De kosten zijn 10 euro voor IVN leden en 15 euro voor niet-leden. Aanmelden kan bij André Houter via 0620941870, of a.houter@home.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.