voor elk wat wils bij broekrock

De Hein & Diny Music Hall aan de Reuveldsweg 6 in Broekland vormt op zaterdag 3 en zondag 4 september de locatie voor een nieuwe editie van Broekrock.

Dit gratis festival kenmerkt zich door de ongedwongen gezellige sfeer en diversiteit in muziek en cultuur. Van optredens tot rockbands tot DJ’s, van (doorgaans niet al te serieus bedoelde) workshops tot intieme optredens, alles is mogelijk. De locatie was voorheen een varkensschuur, nu een rocktempel waar bands graag spelen en het publiek (bijna) standaard uit z’n dak gaat. Buiten is er een kleine dance-area en een speciale ruimte voor kleinschalige optredens en voorstellingen.

Broekrock trapt zaterdag af met de band Schoolyard Herons. Een energieke en explosieve band uit Twenterand. Daarnaast kan er genoten worden van de band Kings of Oblivion. Zij beloven een Pulp Fiction-achtige ambiance met muziek waarbij Afro-Amerikaanse en Caribische invloeden niet geschuwd worden. Het publiek dat van old skool (hard) rock houdt kan zijn hart ophalen bij Lick. Verwacht rauwe gitaarlicks, beukende drums en een zanger die nog het meest doet denken aan Steven Tyler in zijn jonge jaren.

De verwachtingen zijn ook hooggespannen bij het optreden van The Dance. Rob Stenders zegt over hen: “Gelukkig zit er toekomst in de Nederlandse popmuziek en The Dance is hier een voorbeeld van. Een briljante band!” Hekkensluiter van de zaterdagavond is Transmitter. Een band die helemaal vanuit Hannover naar het pittoreske Broekland afreist om het publiek muzikaal te vermaken met invloeden uit electro, hip-hop, dance, rock en reggae. Andere bands op zaterdag zijn Burning Hatred (old-skool death metal) en Userious.

Op zondag maken The Tube Riders uit Zwolle hun opwachting. Zij tracteren de bezoekers op een stevig portie rock en surf. De afsluitende band van Broekrock blijft nog even een verrassing die zeker de moeite waard zal zijn.

Tussen alle bedrijven door kan er buiten genoten worden van diverse DJ’s. Het gaat onder andere om Waldorf & Statler, Tante Annie draait door en meisjes in Vinyl. De Kaasverzamelaars verzorgen de muziek voor de Silent disco. Vergeet dus niet om zaterdag je mobiele telefoon met headset of transistorradio met koptelefoon mee te nemen. Ook is er ruimte bij Broekrock voor cultuur in een intieme setting ter grootte van een garagebox. Denk bij cultuur aan een muziekquiz, een voordracht van de Onzinnige Dichter, muziek en liedjes van A Letter Home en Maya Lievegoed en nog veel meer.

De entree van Broekrock is gratis. Op zaterdag 3 september is iedereen welkom vanaf 15.30 uur. Het feest gaat door tot in de kleine uurtjes. Broekrock hanteert daarbij het 1, 2, 3 principe. Dit betekent: 1.00 uur muziek uit, 2.00 uur tap dicht en 3.00 uur hal leeg. Op zondag start het programma rond 14.00 uur. Uiteraard mag je ook eerder komen om alvast van een lunch en goede koffie te genieten de nieuwe bistro.

Het volledige programma, de routebeschrijving en meer informatie kun je vinden op staging2.broekrock.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.