verrassingen horen bij het boetelerveld

Het Boetelerveld is een bloeiende struikheide naast en afgewisseld met dopheide, prachtige dennenbossen, afgewisseld met solitaire eiken en armetierige berken met tonderzwammen.

Uitgedijde poelen, veranderd in enorme plassen en plaatsen waar zonnedauw welig tiert.

Sierlijke klokjesgentianen die her en der verrassend te voorschijn kwamen tussen plassen en verschraalde heide.

Zelfs de zeldzame gagel die de droogte van het voorjaar hadden getrotseerd en na de recente overvloedige regen toch weer te voorschijn kwam tussen de verdorde takken.

Veelsoortige paddenstoelen, zelfs zeer zeldzame, zoals de geringde vlekplaat en het duivelsbroodrussula hebben we kunnen bewonderen.

Ondanks het plaatselijk zeer hoge water was het een echte belevingstocht waarbij ieder aan zijn trekken kon komen. De circa veertig schotse hooglanders die tussen het blauwgrasland en de heidepollen hun kostje trachtten te verzamelen maakten het plaatje compleet. Vlinders en libellen genoten kennelijk van de mooie zomermorgen, ook muggen waren actief en maakten dat huidbedekkende kleding wel een aanbeveling verdiende.

Het gebied blijkt voor het I.V.N. veel aanknopingspunten te bieden voor natuureducatie, één van de belangrijke pijlers van het I.V.N. Bij de vorig jaar geopende kraal, een onderkomen bij heel slecht weer en een droge plek bij het tellen van trekvogels en verder voor natuur educatie, werd onder het genot van een natuurlijke verfrissing stilgestaan bij het belang van een goede waterbeheersing, zowel voor het gebied zelf alsook voor het omringend landbouwgebied.

De groep zag weinig vogels en ook de meeste poelen konden niet bezocht worden, maar dat kan een volgende keer compleet anders uitvallen. Verrassingen horen bij het Boetelerveld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.