verkooyen en summertime op brouwersplein

Vijf dagen lang is er van alles te beleven; van een Metallica-tribute tot het dance-evenement ‘Fabulous Friday’ en van de ‘Swinging Piano’ tot Harrie Slinger.

Maikel Bosch van café Murphy’s is samen met de collega’s van Cafetaria Lunchroom H&F, Turks specialiteiten restaurant Ufuk en Restaurant/Lunchroom Plein 7 Raalte verantwoordelijk voor het programma. Hij ziet het zestigste Sallands Oogstfeest helemaal zitten. ‟Dit wordt een erg gezellig Brouwersplein waar alle optredens gratis zijn.”

Frank Verkooyen presenteerde onlangs zijn tweede single, ‘Voorbij’ en brengt eind dit jaar zijn eerste album ‘Dit ben ik’ uit. ‘Voorbij’ is een verrassende bewerking van een lied van de Duitse volksheld Matthias Reim in een modern muzikaal jasje die elke luisteraar in beweging krijgt. Na het succes van zijn eerste single ‘Ze zeggen’ heeft Frank nu dus een nieuwe muzikale weg ingeslagen die reacties als ‘beregoed’ opleverde. Met een paradeplaat op zak en een nr. 27 notering in de Dutch Charts wordt bewezen dat het niet alleen bij complimenten blijft. Zondagmiddag 16.00 uur maakt hij zijn debuut in Raalte.

De Partyband Summertime (zaterdagavond) speelt door heel Nederland en Duitsland en bestaat uit drie ervaren en enthousiaste muzikanten, die hun sporen verdiend hebben in andere Sallandse bands. De band speelt vooral een afwisselende, muzikale mix van de beste muziek uit de jaren 60/70 tot nu met alle denkbare hits van toen en nu, Nederlandstalig, Duitstalig, Engelstalig. De muziekkeuze kan bij elk optreden aangepast worden aan de sfeer en stemming van de avond.

Het Brouwerspleinprogramma 2011 begint woensdagavond 24 augustus 21.00 uur met de band ‘Present Danger’, een van de beste Metallica-tributebands van Nederland. Op de donderdagavond verandert het Brouwersplein in Klein-Amsterdam tijdens de ‘Jordaanse avond’. “We rekenen op een groot feest onder het motto ‘Bij ons in de Jordaan!’ Allemaal Amsterdamse feestmuziek, tranentrekkers, smartlappen, ballades, polonaise en meezingers. DJ Raoul is zo weggeplukt uit de Jordaan”, zo laat Maikel Bosch weten.

Op vrijdagavond vanaf 18.30 uur volgt een voor Raalte uniek dance-evenement; de ‘Fabulous Friday’ met vijf DJ’s waaronder Pharaonic en Randy van Velde. Als verbindende schakel treedt MC Lady Rio op. Een lange en opwindende muzikale reis door de wereld van lounge, house en latin, zo belooft de organisatie.

Heel anders wordt de zaterdag.

Overdag staat dan ook het Brouwersplein in het teken van het gezellige Bloazersfestival, dit jaar met een Publieksprijs, maar direct na afloop rond half 5 ’s middags is het tijd voor de Crazy Piano’s van ‘Captain Midnight’. Hagenaar of Hagenees, dat weet hij zelf niet, maar verzoeknummers zijn welkom voor een mooi muzikaal feestje met veel interactie met het publiek. Ook de zondag heeft een vaste plek op het programma. Rond twee uur begint DJ-entertainer Stefan Leur, bekend van Radio Continu, gevolgd door Raaltenaar Johan Bril.

Daarna volgt Frank Verkooyen en zal Harrie Slinger rond 6 uur afsluiten. Ooit werd hij bekend met de legendarische band Drukwerk en met Nederpopklassiekers als ‘Je loog tegen mij’, ‘Marianneke’, ‘Schijn ’n lichie op mij’, ‘Hé Amsterdam’, ‘Lijn 10’ en ‘Carolien’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.