veel afwisseling op tweede dag in luttenberg

Zo was er met jeu de boules, vogelgooien, kratstapelen en gatgraven voor ieder wat wils. Het weer was ook nog eens alleraardigst en alles zorgde voor een perfecte tweede dag.

In de ochtenduren verzamelden de 55+ers, inclusief deelnemers uit de omliggende buurtdorpen, zich voor een gezellige ochtend. Na de koffie werd er jeu de boules gespeeld. De organisatie had gezorgd voor een ‘foekloze’ kunststofbaan, waarop de ballen goed rolden. Alle 55+ers, konden mede hierdoor aan het spel deelnemen. En hoewel het natuurlijk ook om het winnen ging, stond vooral de onderlinge contacten en het plezier voorop. Winnaar bij het jeu de boules werden Willemien v.d. Berg (dames) en Hein Velthuis (heren). Ook in de feesttent was het daarna onder het genot van een drankje en een oliebol gezellig vertoeven.

Het vogelgooien trok opnieuw een flink aantal deelnemers. Maar liefst 113 deelnemers schreven zich in om te proberen met een houten knuppel de vogel van de paal te gooien. Het was uiteindelijk Leo Kleine Toereers die dat voor elkaar kreeg. Daarna vertrokken alle deelnemers naar het zonovergoten terras voor een eerste biertje. Voor de kinderen was het op de vrijdag ook goed vertoeven. Zo hebben de kinderen kunnen genieten van een rodeostier, maar vooral het schatgraven voor de kleinsten was een groot succes.

In de middaguren werd de strijd op het feestterrein voortgezet bij het kratstapelen en het gatgraven. De 28 deelnemende teams van 2 personen aan het kratstapelen kregen ieder twee minuten om en zo’n hoog mogelijke stapel te maken, zonder gebruik van hulpmiddelen. De hele stapel moet telkens met de hand opgetild worden, waarbij voorzichtigheid en precisie aan de ene kant en snelheid aan de andere kant het verschil tussen winnen of verliezen kan maken. De hoogste stapel, gestapeld door Niek Reimert en Niek Veldkamp, bestond uiteindelijk uit tweeëntwintig kratten. Dat is geen nieuw record, dat nog altijd op een hoogte van zevenentwintig kratten staat.

Het spektakelstuk van de vrijdagmiddag speelde zich deels onder de grond af bij het alom bekende gatgraven. Maar liefst 29 teams melden zich aan om te proberen in twintig minuten het diepste gat te graven. Dit jaar hadden de deelnemers het behoorlijk zwaar door de regenval van de afgelopen weken. Uiteindelijk hebben Gerben Alferink, geassisteerd door Rick Kortstee, gewonnen door een gat te graven van 2,51 meter. In de avonduren kon het publiek genieten van een demonstratie rolstoeldansen. Daarna was het de buurt aan de grappige koks om hun komische en acrobatische kunsten te vertonen.

Vandaag, zaterdag 20 augustus, staat de kalverkeuring, het schminken voor de kleintjes, het panna voetbaltoernooi en het nieuwe programmaonderdeel, ‘smeuïg tot op de bodem’ op het dagprogramma. In de avonduren zijn er twee voorstellingen, namelijk een ongelooflijke mountainbike trial show, door Patrick Smits en een mentalistenshow met levensgevaarlijke stunts. In de feesttenten treden vervolgens Crystal Dream en Nuff Said op. Zie ook staging2.luttenbergsfeest.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.