topweekend voor zomerfeesten wesepe

Drie dagen lang was de feesttent in Wesepe goed gevuld. De stemming zat er goed in op 12, 13 en 14 augustus. Op vrijdagavond gaven elf regionale deelnemers de meest uiteenlopende optredens. Sommigen zongen loepzuiver, anderen moesten het juist weer meer van hun lachwekkende act hebben. Een aantal commissieleden van de Zomerfeesten verrasten de zaal met een hilarische show en sleepten met het nummer ‘Du’ de eerste prijs in de wacht. Tweede werd Lynn Kloosterboer met een liedje van Do, derde werden Linda van Gelder, Linda Klein Overmeen en Gerda Obdeijn met Think van Aretha Franklin en John Maatman kreeg de aanmoedigingsprijs. Met ‘beetje beetje meer’ van Jannes kreeg hij de hele zaal goed in beweging.

Zaterdagmiddag werd spontaan een vervanger voor de vanwege het slechte weer afgelaste ‘Vake bi’j te bange cross’ georganiseerd. Vier tractoren, een hummer, twee crossmotoren en een race buggy trotseerden de blubber en raceten alsof hun leven er vanaf hing door het parcours. Metershoge modderstralen en mooie schuivers maakten het een fantastische show voor het publiek. Na de cross kon het publiek zo door de tent in voor de Sallandse Schreeuwveiling. ’s Avond speelde de band Q5 voor een bomvolle tent. Bussen vol feestgangers kwamen naar het feestterrein in Wesepe.

Na een geslaagde oecumenische kerkdienst en een drukbezocht ontbijt in de tent, brak het zonnetje door voor het traditionele vogelschieten. Harrie Wichems schoot het laatste stuk van de vogel naar beneden. Hij sprong een gat in de lucht. Harrie is 25 jaar lang lid geweest van de feestcommissie dus hij weet als geen ander wat het betekent om schutterskoning te zijn. Eerder op de middag was Tom de Lange de anderen te snel en te slim af tijdens de stoelendans en ging met de gewonnen beker vol munten gelijk door naar de tap. Het feestweekend werkt gradioos afgesloten door een optreden van de band Reflex en van het duo Mulder & Mulder.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.