tazhib in het virtueel museum raalte

Eléon de Haas, cultuurmakelaar in Raalte, introduceert een interessante kunstvorm: Tazhib (Persian illuminations), gemaakt door Mojgan Lisar. Tazhib is een van de oudste en traditionele kunsttechnieken uit Iran (Perzië). Het ontstaat door herhalende geometrische en decoratieve vormen en patronen uit de natuur te combineren met sprekende kleuren.

Mojgan geeft met deze kunsttechniek en met haar schilderijen uiting aan de perfectie en harmonie die in deze kunstvorm centraal staan. Door af te wijken van de kleurcombinaties en patronen van de originele Tazhib, heeft ze aan haar werk een moderne draai gegeven.

Eléon biedt Mojgan Lisar expositieruimte in zijn privé-zalen in het VMR en geeft Mojgan hierdoor de gelegenheid haar werk bij een groter publiek bekend te maken. Als je meer wilt weten of zien van deze vorm van kunst, kun je terecht op virtueelmuseumraalte.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.