sukerbietenfeest door op ingeslagen weg

Het Sukerbietenfeest duurde jarenlang van zaterdag tot en met zaterdag, maar sinds vorig jaar van woensdag tot en met zondag. “Jarenlang hebben we erover nagedacht”, vertelt Marcel. “Moeten we het programma inkorten en kunnen we de zondag bij het programma betrekken? We hebben hier in Lemelerveld namelijk ook te maken met mensen die de zondagsrust willen respecteren. Vorig jaar hebben we de knoop doorgehakt en het werkte. Juist die dag was het hoogtepunt van het feest. Toen het afgelopen was, heb ik volwassen mannen met tranen in hun ogen zien staan. Zo mooi vonden ze het. Nee, dat had niks met alcohol te maken, ha ha! Vorig jaar hadden we het programmaonderdeel ‘De vrienden van Polyhymnia Live’. Heel veel mensen hadden zich daar maandenlang voor ingezet. Het was een echt Lemelervelds gebeuren. Iedereen vond het prachtig.”

Maar dat was niet het enige hoogtepunt van de zondagmiddag. Marcel denkt met heel veel plezier terug aan het sukerbietwerpen. De deelnemers moesten een ritje maken op een kameel en proberen om vanaf dit ‘schip van de woestijn’ een sukerbiet in de roos te gooien. “Wat een sfeertje”, lacht Marcel. “Je weet wel hoe dat gaat, in het begin wilde bijna niemand meedoen, maar na een tijdje begonnen de bezoekers elkaar uit te dagen. En toen werd het leuk. Iedereen deed mee. Allemaal zaten ze onwennig op die kameel. En da’s natuurlijk het mooiste vermaak dat er is, lachen om en met mensen die je kent! Want daar draait het om bij het Sukerbietenfeest.” Marcel wijst wat dat betreft ook nog even op de Mestebeld Trucks Spelen op zaterdag. Dat heeft overigens weinig met vrachtwagens te maken, het is niks anders dan een groots opgezette zeskamp. “Opnieuw een echt dorpsgebeuren”, stelt Marcel. “De deelname is doorgaans heel groot. Iedereen probeert elkaar de loef af te steken. Vriendengroepen, buurten, noem het maar op. Dit jaar staat de zeskamp in het teken van het thema ‘We will rock you’. Hoe we daaraan invulling gaan geven, zien de deelnemers die dag zelf wel.”

Het programma van het Sukerbietenfeest begint woensdagochtend om 10.00 uur met de opening van de kermis (die de rest van het weekend geopend is), een braderie en een rommelmarkt. Vanaf dat moment is het ook mogelijk om de Lelie-expo ‘Lemelerveld b(l)oeit’ te zien bij Reimink. Deze expo blijft gedurende de rest van het feest overdag geopend. Om 11.00 uur begint het Brasil Panna Knock-Out Tournament. Om 15.00 uur volgt de ludieke veiling op het feestterrein. ’s Avonds is er muziek.

Donderdag gaat het feest vanaf 10.00 uur verder met een kindermorgen. Om 13.30 uur begint de seniorenmiddag. Om 14.00 uur start het Lenferink Droomfeest. Mensen met een verstandelijke beperking krijgen in de tent een middagje vermaak aangeboden. Op het programma staat onder andere een optreden van Helemaal Hollands. Om 19.00 uur begint de KokkieBikes ATB Challenge, een mountainbikewedstrijd. Om 21.00 uur volgt een feestavond met medewerking van Bökkers dut Normaal. Deze heren zullen de tent laten trillen met een set vol met nummers uit de begintijd van Normaal. Diegene die er vorig jaar bij was, weet genoeg. Brekk’n en angoan, ouderwets Normaal.

Vrijdag gaat het feest vanaf 10.30 uur verder met het Rabobank Beachvolleybaltoernooi. Een echt dorpsgebeuren, waarbij vrienden- en buurtteams strijden om de hoogste eer. Om 13.30 uur begint een shantyfestival. ’s Avonds is het vanaf 18.30 uur tijd voor de Coop Badeendenrace voor de plaatselijke jeugd. Om 19.30 uur gaat het MHK Keukenexpert HoverEvent van start. Iedereen mag gratis en voor niks een tochtje maken met de hovercraft. Over het gras, maar ook over het water. Om 20.30 uur start een verrassingsdemonstratie. Om 21.00 uur begint de feestavond met de allround top 40-band Manilla.

Zaterdag mag het vissende deel van de Lemelervelders vroeg uit de veren. Om 8.00 uur start een viswedstrijd. Vanaf 9.30 uur kan je op het feestterrein diverse oude tractoren bekijken in het kader van het Roelofs Lemelerveld Olde Trekker Treffen. Om 10.00 uur start een toertocht voor klassiek brommers en solexen. Tegelijkertijd begint ook de Jos Dijkman Scootersprint. Wie legt er het snelste 100 meter af op een scooter? Om 11.00 uur starten de jaarlijkse Mestebeld Trucks Spelen. Tegelijkertijd begint de jaarlijkse strijd om de Sallandse Zaagtrofee waaraan houthakkers en bosbouwers uit heel Nederland meedoen. Om 14.00 uur start de Truck instapdag. Mensen met een verstandelijke beperking mogen gratis een ritje maken in een grote vrachtauto. Meer dan honderd truckers (en enkele tientallen bedrijven) werken hieraan belangeloos mee. Om 21.00 uur begin een grote feestavond. Op het buitenpodium is er classic rock van de band ‘Legends of rock’, in de tent zorgt DJ Team Het Einde voor muziek.

Zondagochtend gaat het programma vanaf 10.30 uur verder met een kerkdienst in de feesttent, om 12.00 uur gevolgd door de Sukerbietenbrunch. Vanaf 13.30 uur is er muziek van Janson! Showorkest. Om 14.15 uur start ‘Lemelerveld on stage’. Een aantal plaatselijke talenten zal een liedje zingen of playbacken. Om 15.00 uur begint de Super Sunday. Party DJ Marcel zorgt voor muziek en om 16.00 uur start het Sukerbietwerpen. Het feest gaat door tot zeven uur.

Voor meer informatie zie: staging2.feestweeklemelerveld.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.