studenten pas op voor het bofvirus

Hoewel het bofvirus tot nu toe alleen de kop opsteekt in universiteitssteden en nog niet voorkomt in plaatsen met hogescholen – zoals Zwolle en Deventer – wil GGD IJsselland toch graag studenten van Windesheim en Saxion informeren. Studenten hebben namelijk een verhoogde kans op bof. Dit komt onder andere door het onderlinge intensieve contact in studentenhuizen, studentenverenigingen, feesten en introductieweken.

Sinds 2009 zijn er in de universiteitssteden doorlopend uitbraken van bof gemeld onder de studenten. Bij de komende introductieweken, die komende week van start gaan in zowel Zwolle als Deventer, wordt daarom aan studenten in de universiteitssteden het advies gegeven om zich te laten vaccineren tegen de bof als die die vaccinatie in je jeugd niet of niet volledig hebt gehad. Dan heb je namelijk minder kans op ernstige complicaties.

Als je student bent in Zwolle of Deventer geldt er nu nog geen vaccinatieadvies, maar als er in de toekomst wel gevallen van Bof voorkomen, verandert dit. Voor meer informatie over de bof, zie de bofpagina op de RIVM site of kijk op staging2.ggdijsselland.nl. De veel gestelde vragen en antwoorden over de Bof vind je in de bijlage. Eventueel kun je ook nog contact opnemen met het team Infectieziektebestrijding van GGD IJsselland via 038 4281656 of infectieziekten@ggdijsselland.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.