straatfestival wijhe klaar voor de start

De Langstraat is dan het decor van een bont spektakel aan voorstellingen en bezienswaardigheden, zoals Jeugdcircus Pavarini, zangkoor Nog Eentie, Popkoor Interval, accordeonvereniging Kunst na Arbeid, verteltheater, muziektrio Muppetstuff, folkband The Old Firm, duo Feestlift en niet te vergeten de hoofdmoot: een tiental straatartiesten.

De organiserende stichting is er in geslaagd, enkele bijzondere acts naar Wijhe te halen, zoals Toon Maas en de Belgische deelnemer Sven Roelants die hun sporen op internationale festivals ruimschoots verdiend hebben. Natuurlijk zijn er meer straatacts, die elkaar in snel tempo afwisselen. Steltlopers, een bijzondere ontvangst van het publiek, een waarzegster en sneltekenaar maken het plaatje compleet.

Het nevenprogramma telt niet alleen oude ambachten en diverse verzamelaars, maar ook het Tinnen Figuren Museum uit Ommen, de Historische Vereniging Wijhe en de schildersclub Olst verlenen hieraan hun medewerking. Een deel van de winkels is geopend en winkeliersvereniging AWO verzorgt aan het begin van de middag twee spetterende modeshows. Kunstenaarsforum ’t Sal heeft een attractieve Kunstroute georganiseerd en op het Marktplein draait een grote kermis. Ook de liefhebbers van oldtimers komen aan hun trekken: met een show van bijna 100 klassieke automobielen en tractoren, zo’n 300 Kreidlers, andere brommermerken en solexen worden de laatste ruimte in de straat gevuld. De activiteiten zijn tussen 13.00 uur en 17.00 uur, dankzij de steun van diverse sponsors is de entree voor het festival gratis.

Kijk voor meer informatie op: staging2.diekdaegen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.