stoppelhaene heeft geen spijt van meteorologen

“Het is een voorzorgsmiddel. De meteorologen monitoren continu, maar het is niet zo dat we bij ieder miezerbuitje geïnformeerd worden hoor. Alleen bij onweer, stortbuien, storm of een windhoos worden we gewaarschuwd.”

Vrijdagmiddag kwamen de diensten van MeteoVista goed uit. Er trok flink noodweer over Raalte. Elferink: “We kregen een waarschuwing. We moesten direct het terrein ontruimen. Mensen werden het Annahuis ingestuurd, de kinderen op het Stöppelveld gingen de tent in. Standhouders op de Boerendag kregen te horen dat ze alles moesten laten liggen. Op zo’n moment kun je gewoon geen risico nemen.”

“Het is geen enkel moment paniek geweest hier achter de schermen. Tuurlijk, het was wel even spannend. De mensen hier hebben veel kennis over veiligheid en weten wat ze moeten doen. In eerst instantie is het zorgen dat de wind de tenten niet in kan komen. Afsluiten dus. Het podium en de tenten kunnen het wel aan. In de tent vonden de kinderen het natuurlijk wel even spannend, ze hoorden de wind over de tent fluiten. Toen het eenmaal voorbij was en de muziek ging weer aan, kon alles weer doorgaan.”

“Alleen de Boerendag hebben we flink moeten afstompen. De marktkramen hadden het zwaar te verduren gehad. Dan kun je wel zeggen: ‘we gaan er mee door,’ maar als dat gebeurt met maar één derde van de kraampjes, dan kun je er beter mee stoppen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.