sallandse boer krijgt hulp tijdens stoppelhaene

De Sallandse Boer Berend Dijsselhof krijgt tijdens een Stöppelhaene hulp. KI Service Salland gaat Berend dan helpen met het insemineren van de koeien. Zo kan het werk op de boerderij gewoon door gaan en kan de boer ook nog feest vieren.

KI Service Salland is een bedrijf voor het insemineren van koeien, maar ook voor het scannen van koeien en het biedt het sperma aan van stieren uit de hele wereld. ‘‘De Sallandse boer maakt hier ook gebruik van, om koeien te fokken die een productief en duurzaam leven tegemoet gaan’’, aldus Erwin Elshof van KI Service Salland.

Het doel van Berend Dijsselhof is om samen met Rob Strijdveen koeien te fokken die in hun productieve leven, probleemloos minimaal 40 000 liter melk produceren met een hoog eiwitgehalte. Dit hoge eiwitgehalte zorgt ervoor dat er op een efficiente manier (veel) kaas geproduceerd kan worden, door zuivelfabriek CZ uit Rouveen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.