salland loopt niet warm voor tankstation

Een meerderheid van 58 procent van de deelnemers aan de poll op Salland Centraal zit niet echt te wachten op een extra tankstation op de locatie van het voormalige Caravan Centrum Raalte. Zij vinkten onder onze stelling: ‘Onzin, nog een tankstation langs de Nieuwe Deventerweg’, de optie ‘eens’ aan. 37 procent van de deelnemers aan de poll was het oneens met deze stelling. 5 procent had geen mening over de kwestie.

We poneerden deze stelling naar aanleiding van de plannen van de Voorster ondernemer Jan de Croon die bij het Caravan Centrum Raalte een duurzaam tankstation (gecombineerd met een garage, showroom en autowasserette) wil realiseren. De plannen zijn nu al omstreden. Ten eerste hebben ook verschillende autohandelaren uit de regio ook belangstelling getoond voor een zaak op die plek. Het bestemmingsplan laat op dit moment echter alleen een handel in caravans toe. Volgens de ondernemers, die anoniem wensen te blijven, zou de gemeente niet mee willen werken aan een bestemmingsplanwijziging. Waarom De Croon nu wel met een positieve grondhouding krijgt te maken is hen onduidelijk. Ten tweede vinden veel mensen de komst van een nieuw tankstation nogal overbodig, aangezien enkele honderden meters verderop al een Texacostation gevestigd is.

De stelling voor deze week handelt over de wateroverlast die de bewoners van sommige straten in Raalte de afgelopen weken ondervonden hebben. Door de hevige regenval liepen de straten vol. Onder het artikel daarover op onze site (zie hiernaast) wezen sommige lezers met een beschuldigende vinger naar de gemeente. Anderen reageerden daar fel op door te zeggen dat het met een dergelijke hevige regenval niet te voorkomen is dat er overlast ontstaat. Maar wat vind jij? De stelling voor deze week luidt: ‘Onzin om gemeente de schuld te geven van de wateroverlast’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.