raalte krijgt bezoek van knight rider

Gerrit beschikt over een groot adressenbestand dat hij een paar maanden van te voren op de hoogte stelt van de komende editie van de toertocht. Wat aanmeldingen betreft, gaat het daarna bijna vanzelf, want, zo stelt Gerrit: “Oldtimerfanaten, want dat zijn het tenslotte, fanaten, zoeken elkaar toch op! We hebben als organisatie bovendien een goede naam opgebouwd. De deelnemers komen elk jaar graag terug. Vorig jaar deed een man uit Arnhem mee, die was zo enthousiast dat hij dit jaar met vier auto’s komt.”

Gerrit is al sinds 1995 betrokken bij de oldtimertoertocht. Aanvankelijk alleen als motorbegeleider (samen met wat maten), maar in de loop der jaren kreeg hij ook steeds organisatorische taken. Inmiddels is hij eindverantwoordelijke.

Alle oldtimerauto’s en motoren die deelnemen aan deze show- en toertocht zijn van voor 1986. Even voor de beeldvorming: deze oldtimers waren er al vóórdat de eerste hogesnelheidstrein bestond, vóórdat iedereen altijd bereikbaar was per mobiele telefoon en vóórdat ook maar één iemand van Facebook, Hyves of Twitter had gehoord… “Over de definitie van een oldtimer bestaan nogal wat meningsverschillen”, zegt Gerrit. “Die is nogal rekbaar. Vele mensen zien het als auto’s van voor de jaren tachtig, maar ik hanteer de definitie, auto’s van meer dan 25 jaar oud. Maar er zitten nog steeds heel oude auto’s bij, ik geloof dat de oudste uit 1932 is. De auto’s zijn heel divers. Van Porsches tot Mercedessen en van Toyota’s tot Trabantjes.”

Vorig jaar, ter ere van het 15-jarig lustrum van zijn betrokkenheid bij de oldtimertoertocht haalde Gerrit voor het eerst een bijzondere publiekstrekker naar de toertocht: een originele Amerikaanse politieauto uit 1977 die had rondgereden in Californië. Wat Gerrit betreft, een eenmalige actie, maar daar dachten anderen anders over. “Dit jaar hebben ze me uitgedaagd om opnieuw wat bijzonders te halen”, vertelt Gerrit. “Ja, daar trigger je me wel mee. Je moet me niet uitdagen. Ik ben enorm aan het zoeken geweest, maar uiteindelijk ben ik bij K.I.T.T. uitgekomen. De auto heeft me ooit eens ingehaald in de buurt van Hengelo. Dat was me altijd bijgebleven. Via internet heb ik de eigenaar kunnen achterhalen.” De auto bevat alle details van K.I.T.T., inclusief de lampjes vooraan en het uitgebreide dashboard. En de auto heeft ook een stem. De auto komt het terrein te staan zodat iedereen een kijkje kan nemen.

Waar Gerrit het na al die jaren nog steeds voor doet? “Voor het enthousiasme van de eigenaren. Als ik zie hoe druk ze zijn geweest om hun auto er op ten top uit te laten zien, dat poetswerk zie je er meteen vanaf en ik zie hoe trots ze zijn op hun auto, dan is mijn dag al voor 100 procent geslaagd. Maar vergeet ook het enthousiasme van het publiek niet. Ik kan me een jaar herinneren dat we terug kwamen in Raalte en we bij de Zwaan als het ware ingehaald werden door een haag van mensen!”

De auto’s komen vanaf 9.30 uur binnen. De eigenaren dienen zich eerst te registreren bij een stand van RAM Raalte op de Domineeskamp. Daar krijgen ze ook een kopje koffie of thee aangeboden en een broodje. De toertocht van de motoren begint om 11.00 uur. De oldtimers vertrekken rond 11.30 uur vanaf de Domineeskamp, begeleid door leden van Motorclub Free Wheels uit Heeten. De route voert de oldtimers in de richting van Lemelerveld, Heino, Lierderholthuis (waar een stop gepland is), de Elshof, Wijhe, Broekland en weer terug naar Raalte. Tussen 14.30 en 15.00 uur keren de voertuigen terug op het feestterrein. Om 15.15 uur volgt de prijsuitreiking. Aangezien de meeste eigenaren zich in het feestgedruis storten, zijn de oldtimers daarna nog wel eventjes te zien. Deelnemen aan de show- en toertocht kost 6 euro voor motoren. Oldtimerauto’s kunnen gratis deelnemen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Gerrit, mob: 06-48795433, e-mail: oldtimertoertocht@stoppelhaene.nl. Aanmelding voor de toertocht is nog mogelijk en kan via staging2.stoppelhaene.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.