pompdagen hof van rakhorst en lichtroute

“Brengen jullie ons bord ook weer terug?”, staat te lezen op een A4-tje in een van de vele versierde tuinen, waar vandalen vannacht de versiering gesloopt hebben. We zijn op de Pompdagen in Heino en daar was in het kader van het 25-jarig bestaan na jaren weer versiering in de straten te vinden, gekoppeld aan een lichtroute. Maar die wordt ook ’s nachts gefietst, bleek donderdag overdag.

De Haarstraat, de Raalterweg, de Korenbloem, het Wilgenroosje, de vernielingen zijn her en der gepleegd. Uiteraard zijn de bewoners verbolgen. Van de daders ontbreekt ieder spoor.

Maar gelukkig was de eerste Pompdag vooral géén kommer en kwel. De start was woensdag voor de oudere Heinoërs. Als geen ander kennen zij het dorp nog zonder Pompdagen, maar inmiddels vieren ze al weer 25 jaar volop mee. Ze moesten nog wel even door de officiële toespraak van de burgermeester heen, maar daarna konden ze genieten van de Pompedoers.

De kermis trok overdag al veel volk naar het centrum, in de avonduren was de Hof van Rakhorst voor de Oelewappers en de Sokkestoppers. En natuurlijk voor het publiek, dat genoot van de show ‘Ik hou van heino’, gepresenteerd door niemand minder van Linda de Mol, maar dan verkleed.

Donderdagavond was het gezellig druk op de zomermarkt. In de vroeg avond viel de reünie van de paalzitters wat in het water, maar paalzitters maakt dat niets uit, die bleven gewoon zitten. Ook de vissers aan de bergingsvijver hebben een nat pak gehaald. Volgens weeronline houdt die regen echter om 20.00 uur op en blijft het vanavond verder droog. Dat zal de Oelewappers goed uitkomen, want die presenteren dan hun te gekke Sterrenshow in de Hof van Rakhorst. Hier vind je het hele programma van de Pompdagen.

Op staging2. nuheino.nl veel, maar dan ook veel meer foto’s.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.