oudtrainer rohda frits korbach overleden

Oud-voetbaltrainer Fritz Korbach is op 66-jarige leeftijd overleden. Korbach had keelkanker. De kettingrokende Korbach was ook trainer van Rohda Raalte.

Korbach trainde in Nederland onder meer The Eagles, Zwolle, Sparta, Volendam, Cambuur, Heerenveen, Volendam, Twente en De Graafschap. Hij liep al eind jaren zestig op de voetbalvelden als trainer. In het seizoen 2004-2005 moest hij in de slotfase van de competitie Rohda Raalte voor de hoofdklasse behouden. Dat deed hij met succes. Een van de verhalen uit die periode is dat bestuurleden van Rohda de man bij tourbeurt naar huis moesten brengen, zodat hij na training en wedstrijd zijn glaasje kon drinken.

Korbach stond bekend om zijn weinig verhullende taalgebruik met seksistische kantjes, waar hij in de mannenwereld die voetbal is behoorlijk furore maakte. Voor Salland Centraal deed Korbach mee aan de reeks voorbeschouwingen voor het WK van 2010. Zinsnede uit dat artikel: “Nederland wordt wereldkampioen en al die azijnzeikerds van die collega’s van je, die moeten wat minder achter het lijk aan lullen”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.