op de zomerfeesten noar de zunne

Vrijdagochtend begint het feest om 10.00 uur met het kinderprogramma, gevolgd door het openingsprogramma met medewerking van de Roalter Jongs. ’s Avonds laten de regionale deelnemers hun talenten horen tijdens het plaatselijke songfestival, gevolgd door een feestavond met de band Roofgarden.

Zaterdag 13 augustus staat er vanalles op het programma: kinderspelletjes, strandvolleybal, visagistenstudio en om 15.00 uur worden de meest uiteenlopende kavels aan de man gebracht tijdens de Sallandse schreeuwveiling. Nieuw op de zaterdagmiddag is de ‘Vake bi’j te bange cross’. In verschillende manches wordt er vanaf 13.30 uur over een parcours gecrosst met brommers, fietsen, auto’s, motoren en nog veel meer. “Alles natuurlijk in aparte manches”, legt Jan Schepers, voorzitter van Stichting Zomerfeesten Wesepe uit. “In het parcours zullen we meerdere greppels en bulten verwerken. Er zal hoe dan ook veel gevraagd worden van de veringen. Een aantal crossfietsers uit Raalte zorgt eerst nog voor een demonstratie en daarna gaan we beginnen. De plaatselijke jeugd natuurlijk op de fiets of de brommer en de wat ouderen op de motor of in de auto.” ’s Avonds zorgen de allround top 40-formatie Q5 en DJ Jeronimo voor de muziek.

Ook de zondag heeft een primeur: ‘Klim noar de zunne’. Na de oecumenische kerkdienst en het frühshoppen kunnen waaghalzen het kermisterrein vanuit de lucht bekijken! Aan een grote kraan of verrijker komt een klimnet te hangen. De deelnemers kunnen tot zo’n 20 meter hoogte klimmen. “En we zorgen natuurlijk ook voor een wedstrijdelement”, vertelt Jan. “Uiteraard per leeftijdscategorie. Maar even voor de duidelijkheid. De deelnemers zullen gezekerd worden aan een veiligheidskoord. Er kan niks gebeuren. Safety first!” Dt geldt uiteraard ook voor het traditionele vogelschieten dat rond 15.00 uur begint. De winnaar mag zich de schutterskoning van Wesepe noemen.

Het slotfeest wordt verzorgd door Reflex en Mulder & Mulder. Het complete programma is te vinden op staging2.zomerfeestenwesepe.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.