ontmoetingsgroep mantelzorgers over dementie

Carinova Steunpunt Mantelzorg start op woensdag 21 september met een ontmoetingsgroep voor mantelzorgers van mensen met dementie. Het blijkt dat als de mantelzorger meer weet over dementie en de verschillende stadia van dementie, ze meer inzicht krijgt in het gedrag van de dementerende. Hierdoor ontstaat er meer begrip en kan de mantelzorger beter aansluiten bij de gedachtewereld van de dementerende.

Zorgen voor iemand met dementie brengt specifieke problemen met zich mee. Vergeetachtigheid is vaak het eerste duidelijke signaal. Vooral het vergeten van dingen die kort geleden gebeurd zijn. Op termijn zullen de geheugenstoornissen vaak leiden tot problematisch gedrag. Dit brengt veel verandering en verlies met zich mee. Voor de betrokkene zelf maar ook voor de familie. Veel mantelzorgers vragen zich af hoe je hier mee om moet gaan.

Binnen de ontmoetingsgroep is er veel ruimte voor het uitwisselen van persoonlijke ervaringen. Daarnaast is er veel informatie over dementie en wat dementie in de praktijk betekent. Ook is er voorlichting over de verschillende mogelijkheden aan ondersteuning die het Steunpunt Mantelzorg kan bieden.

De bijeenkomst vindt plaats in verpleeghuis De Hartkamp, Jan van Arkelstraat 15 in Raalte en duurt van 13.45 tot 15.45 uur. De vervolgdata zijn 5 en 19 oktober en 2 en 16 november. Wil je meer informatie of jezelf hiervoor opgeven, dan kun je contact opnemen met Carinova Steunpunt Mantelzorg, tel. 0900 86 62 of per mail via steunpuntmantelzorg@carinova.nl. Deelname is gratis.

Meer informatie over Carinova vindt u op staging2.carinova.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.