onderscheiding voor oorlogsveteraan bolink

Raaltenaar G. Bolink (93) vocht in de Tweede Wereldoorlog op de Grebbeberg (bij Utrecht) en werd daar, na de gevechten, gevangen genomen. Nadat hij werd vrijgelaten dook hij onder bij familie, zodat hij niet hoefde te werken in Duitsland. Die periode maakte hij heel wat mee, maar daar praatte hij bijna nooit over.

Toen Bolink iets ouder was, begon hij toch steeds iets meer te vertellen over zijn oorlogsjaren. En naarmate hij meer vertelde, beseften familieleden dat hij eigenlijk alsnog een onderscheiding verdiende. Deze kreeg hij donderdag dan ook van burgemeester Piet Zoon. Bolink, die woont op de Hartkamp, kreeg in het gemeentehuis het Mobilisatie-Oorlogskruis opgespeld.

Bij de uitreiking waren natuurlijk ook zijn vrouw, kinderen en kleinzoon. Ook was er een afvaardiging van de Raalter veteranen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.