nominatie voor jeugdscheidsrechters heino

De jeugdscheidsrechters van vv Heino zijn genomineerd voor de Overijsselse Vrijwilligersprijs 2011. De groep vrijwilligers is voorgedragen door het bestuur van de voetbalclub. “Het zijn jeugdleden die naast hun sportieve hobby de verantwoordelijkheid op zich nemen om een wedstrijd te leiden en de slogan ‘vv Heino is meer dan voetbal alleen’ volledig waarmaken”, laat voorzitter Peter Vervloet weten.

Sinds vier jaar heeft de vereniging een grote groep jeugdleden die zich vrijwillig inzetten als jeugdscheidsrechter. Momenteel zijn dit ongeveer 40 jeugdleden in de leeftijd van 14 tot 18 jaar. Naar verwachting komen er dit jaar weer vijftien bij. Door hun inzet is bijna elke wedstrijd bij de jeugd bezet met een officieel opgeleide jeugdscheidsrechter.

De meeste jeugdscheidsrechters volgen na de basis KNVB-opleiding ook een vervolgopleiding en er is inmiddels doorstroom naar de seniorenafdeling en voor enkelen ook naar de KNVB. Het bestuur van de vereniging waardeert het zeer dat deze jeugdleden vrijwilligerswerk verrichten. Ze investeren in de sociale samenhang, besteden tijd aan een opleiding en bovenal pakken ze een moeilijke functie op.

“Vanuit de vereniging is er steun, worden opleidingen gefaciliteerd, jeugdscheidsrechters begeleid en gekleed in een officieel scheidsrechterstenue. Met deze begeleiding en door de opgedane ervaring als scheidsrechter is te zien dat jeugdleden ook groeien in hun eigenwaarde”, vervolgt Vervloet. “De jeugdscheidsrechters zijn een voorbeeld voor volwassenen en vormen het vrijwilligerskapitaal voor de toekomst. Het is sowieso bijzonder dat jeugdigen vrijwilligerswerk verrichten, maar deze jeugdleden in hun rol als jeugdscheidsrechter zijn wel heel bijzonder. Ze verdienen ook waardering van buiten de vereniging.”

De voetbalvereniging Heino heeft met circa duizend leden, waarvan vijfhonderd jeugdleden, een belangrijke sociale en sportieve functie in het dorp. Deze scheidsrechtersgroep laat volgens Vervloet ook aan de ‘buitenwereld’ hun maatschappelijke betrokkenheid zien.

Stemmen op de vrijwilligers van Heino kan op staging2.ovp2011.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.