nog enkele plekken weerbaarheidstraining

Landstede Olst-Wijhe verzorgt vanaf 19 september elke maandag weerbaarheidstraining voor kinderen uit groep 7 en 8. Niet iedereen is even mondig en zelfverzekerd. Omdat je bang bent uitgelachen te worden, bijvoorbeeld. Of bang bent buiten de groep te vallen. Om te voorkomen dat je door die onzekerheid dingen doet of laat, kun je een cursus volgen.

Om de goede beslissingen te nemen, moet je jezelf goed kennen. Je moet namelijk weten wat je wel en niet wilt. Je moet het lef hebben om dat aan anderen te vertellen. Zonder dat je bang bent af te gaan of aangevallen te worden, letterlijk of figuurlijk. En als de anderen er toch wat van zeggen, is het prettig als je dan niet met je mond vol tanden staat. Dat leer je allemaal tijdens de training Basis Power.

Er is een aparte jongens- een meidengroep van maximaal veertien kinderen. Er zitten lichamelijke oefeningen in (zelfverdediging), maar we gaan ook over veel onderwerpen praten om van elkaar te leren. De training bestaat uit elf lessen van een uur, een ouderavond en een individueel oudereindgesprek. De weerbaarheidstraining wordt gegeven door Richard Normann van Energy-Motion.

De cursus wordt gegeven in ’t Olde Postkantoor aan de A. Geertsstraat 39 in Olst. Voor meisjes begint de training om 15.45 uur en deze duurt tot 16.45 uur. De cursus voor jongens duurt van 17.00 tot 18.00 uur. Deelname kost 75 euro. Opgeven kan bij Landstede Welzijn Olst-Wijhe via 0570-562529 of welzijnolstwijhe@landstede.nl Meer informatie over de methode is op staging2.energy-motion.nl te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.