Home / archiefcentraal / nieuwe showroom voor duteweert in olst

nieuwe showroom voor duteweert in olst

Erik Duteweert startte vijf jaar geleden de onderneming Duteweert Miniwerktuigen. Het bedrijf produceerde en leverde in eerste instantie een klein aantal compacttractoren en –werktuigen. Het bedrijf, destijds gevestigd in Heeten, groeide echter uit haar jasje en is daarom vanaf dit najaar te vinden in een grotere showroom aan de Eikelhofweg 18b in Olst.

Vijf jaar na de oprichting van Duteweert Miniwerktuigen heeft eigenaar Erik Duteweert alle mogelijke compacttractoren en aanbouwwerktuigen in zijn assortiment. Om al deze werktuigen een plek te geven, was verhuizing noodzakelijk. Daarom worden de modellen geshowd in het ruime pand dat voorheen gebruikt werd door carrosseriebedrijf Van Emst.

“Door deze verhuizing kunnen we onze producten beter laten zien. Niet alleen is de showroom aanzienlijk groter, ook de ruimte om het gebouw biedt veel mogelijkheden. De verschillende machines kunnen ter plekke gedemonstreerd worden”, licht Duteweet toe.

Ook wat betreft de werkplaats is Duteweert Miniwerktuigen er op vooruitgegaan. “De werkplaats is veel ruimer opgezet. Bovendien beschikken we nu over een aparte lasruimte. Dat werkt ontzettend prettig.”

In de showroom staan nieuwe en gebruikte compacttractoren van diverse bekende merken. Zo is Duteweert Miniwerktuigen dealer van Shibaura, een Japans merk dat garant staat voor kwalitatief sterke compacttractoren en dieselzitmaaiers. Andere merken tractoren die Duteweert Miniwerktuigen levert zijn onder andere Iseki en Kubota.

Daarnaast heeft het bedrijf het dealerschap van het Franse topmerk Morgnieux, een bedrijf dat zich volledig richt op het ontwikkelen van werktuigen voor compacttractoren. Samen met de producten van onder meer Negri en het eigen merk MW Machines beschikt Duteweert Miniwerktuigen daarmee over een compleet assortiment aan aanbouwwerktuigen voor compacttractoren: van cirkelmaaiers tot weideslepen en van transportbakken tot wentelploegen. Naast de aanschaf van tractoren en werktuigen, kunnen klanten ook voor advies, onderhoud en reparaties bij Duteweert Miniwerktuigen terecht.

De officiële opening van het nieuwe pand in Olst vindt dit najaar plaats.

Lees ook

‘Een zwaar jaar, maar ook heel veel geleerd’

Roswyde Burgman, directeur van Hoftheater in Raalte blikt terug op seizoen 2020-2021 RAALTE – “Gelukkig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.