nieuw heeten loopt uit voor bouwvakfeest

Het Bouwvakfeest in Nieuw-Heeten zit er weer op. Al om 9.30 uur zaten de eerste bezoekers al in de feesttent om verzekerd te zijn van een plek. Want om 10.00 uur stond er cabaret op het programma met medewerking van Ome Henk en Spots, de lokale toneelvereniging. Om 10.00 uur puilde de tent dan ook uit. Niemand uit Nieuw-Heeten wilde ook maar iets missen van het cabaret en de verwachtingen waren hoog.

Ome Henk trapte af, met een gevarieerd play-back act betrok hij vele mensen in de zaal en kreeg de lachers op zijn hand. Daarna kwam Spots. Zij brachten een aantal sketches ten tonele en maakte weer de verwachting waar. De plaatselijke talenten kregen een staande ovatie vanuit de zaal.

In de pauze werd de trekking voor de loterij verricht en zongen Prins Frank de 1e en Dick Zwiers nog eenmaal hun lied, die ze ook bij de opening van het bouwvakfeestweekend hadden gezongen.

Om 13.00 uur begon de WRBIKES koppelbokaal. Er was een parcours uitgezet op het feestterrein en onder toezien van de vele toeschouwers, streden de teams met elkaar. Het was een zwaar parcours, modder, bospaden, diepe gaten en gebouwde bruggen, al deze elementen moesten worden getrotseerd met 73 deelnemers. Bij de heren wonnen Huub Poppe en Maarten Rechterschot, tweede werden Dinand Mijermans en Wouter Holterman en derde Jos Vrilink en Ruud Wilkens.

Winnaars bij de dames werden Kristel der Nederlanden en Sanne Niers, gevolgd door Karin Rechterschot en Nicole Rechterschot. Derde werden Urselien Welgraven en Mariet Drinhuyzen. Bij de jeugd ging de winst bij de jongens naar Jurgen Rodijk, tweede werd Tim Welgraven en derde Foey Pol. Bij de meisjes won Rozemarijn Hoevers. Het beste koppel uit Nieuw-Heeten was Willy Vegterlo/Renee van Rossum.

Ook begon om 13.00 uur de Van Lies Auto Rodeocross. Dit was een echte publiekstrekker, rijen dik standen de mensen achter de dranghekken te kijken naar het spektakel. Modder en zand vlogen hoog de lucht in, een geweldig aanzicht, en het publiek genoot dan ook enorm van dit evenement.

Er waren 56 coureurs, 50 mannen en 6 dames die het lef en durf hadden om met elkaar de strijd aan te gaan. Vooral veel vriendengroepen uit het dorp gingen de crosswedstrijd met elkaar aan en dat gaf dan nog weer extra spektakel. De auto’s belanden dan ook nog wel eens naast de baan. Op het eind gingen alle auto’s die nog konden rijden weer de baan op voor de afvalrace. Het werd een ware slagveld, auto’s op de kop, in de greppel, total los, zonder voorwiel, zonder achterwiel, geen kofferbak, geen motorkap, een ware zware slagveld. Uiteindelijk bleef er nog maar een auto aan de praat en de supergelukkige berijder van dit zwaar gehavende voertuig, want een auto was het niet meer te noemen, was de plaatselijke held Piet Krieger.

Bij de dames won Ria Spoolder, gevolgd door Sanne Hagen en Sharon Hutten. Bij de heren won Tom Kemper, gevolgd door Piet Krieger en Erwin Krikkink. De afvalrace werd gewonnen door Piet Krieger, gevolgd door Arno Stevens en Foppe Rinkema.

De weergoden waren het Bouwvakfeest goed gezind, met als gevolg een vol feestterrein en voor iedereen was er voldoende te zien, te doen en te beleven. Zo waren er voor de kinderen springkussens, ballenbakken, een draaimolen, 4×4 trampolinespringen, mini motorbikes, ballonnenwedstrijd en de kop van jut. Voor de volwassenen stond de Van Lies Auto Rodeocross en de WRBIKES koppelbokaal op het programma.

Ook de Franky’s Meatbalcompetitie was een schot in de roos. De plaatselijke kooktalenten konden ter plekke hun eigen bal gehakt samenstellen en braden, om deze vervolgens door een deskundige jury te laten beoordelen. Volgens de Jury had Gerrie in ’t Veld de lekkerste bal gehakt gebraden, op de hielen gevolg door Roos Nieuwenhuis en Francis Kruiswijk.

Het vele publiek vermaakte zich opperbest op het feestterrein en onder het genot van een hapje en een drankje en muziek van de band ‘de Grote Kearls’ was het er heerlijk vertoeven. Het feest werd ’s avonds afgesloten door een megagrote vuurwerkshow, wat ook weer door velen werd aanschouwd.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.