nick van den heuvel wint mtb topcompetitie

In het weekend van 27-28 augustus 2011 was ATB-Team Lemelerveld op twee fronten actief. In Steenwijk werd de finale wedstrijd van de Dyna-Sys MTB Topcompetitie verreden en in België stonden enkele renners aan het vertrek van de Houffamarathon.

Zaterdagmiddag was het allereerst de beurt aan Nick van den Heuvel. Hij ging in de gele leiderstrui van start bij de Amateurs in Steenwijk. In de top van het klassement stonden een aantal renners kort achter Nick. Het beloofde een spannende strijd te worden. Nick reed een sterke wedstrijd en liet zien niet voor niets en de gele trui te rijden. Hij sloot de wedstrijd uiteindelijk als tweede af en zette op deze manier het eindklassement naar zijn hand.

Op zondag reden Dienand Broekhuis, Jordy Luisman en Mark van der Heijden hun wedstrijd in Steenwijk. Dienand finishte bij de Masters 40+ als 8e. Bij de Elite Heren moest Jordy Luisman ver van achter starten. Hij reed een goede inhaalrace en finishte nog net binnen de top-tien op een keurige 9e plaats. Ook voor Mark van der Heijden werd de wedstrijd een lange inhaalrace. Hij strandde op plek 14.

Lyan Rensen en Jeroen Wessel stonden in België aan de start bij de Houffamarathon. Lyan nam deel aan de 75 km marathon en kwam al snel aan de leiding te rijden bij de dames. Op enkele kilometers van de eindstreep werd ze voorbij gereden door de nummer twee. Lyan finishte zodoende op een tweede plaats.

Jeroen ging van start op de 100 km afstand. Hij kon in het begin van de wedstrijd goed mee met de kop van de wedstrijd en kwam op een gegeven moment op plaats vier te rijden. Doordat enkele routepijlen waren weggehaald reden vele renners helaas tot twee keer toe verkeerd. Ook Jeroen verloor hier veel tijd. De organisatie heeft uiteindelijk besloten een correctie toe te passen en Jeroen werd als vierde geklasseerd.

Volgend weekend wordt in Lunteren de laatste Bergrace van het seizoen verreden. De meeste renners van het team zullen hieraan het vertrek staan. Kijk voor meer info op staging2.atbteamlemelerveld.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.